L'Ajuntament de Sant Fruitós va encetar ahir la seva segona etapa de govern no convergent de la democràcia, que fins ara només havia tingut un parèntesi de dos anys després de les eleccions del 1999.

Joan Carles Batanés, dels independents Gent Fent Poble (GFP) va agafar ahir la vara d'alcalde per comandar un tripartit amb Imagina't (adscrits a ERC) i PSC que suma 8 regidors. CiU, la força guanyadora de les eleccions tot i perdre dos regidors (ara en té 5), queda a l'oposició en solitari.

El nou alcalde, ja investit, va assegurar que el nou equip de govern "ha entès el missatge que li ha transmès el poble" i en aquest sentit va afirmar que el nou executiu local destacarà "per donar relleu a un do de que ens han dotat a les persones, com és el de la paraula. Com a governants hem de saber sobretot dialogar i escoltar la ciutadania".

La correcció total va presidir el ple, però en els discursos es van llançar un parell de dards que van posar sobretot de manifest la tibantor que hi ha hagut entre CiU i Gent Fent Poble -que tenia dins la seva llista alguns històrics de la federació. La candidata convergent, Mercè Casals, va afirmar que pactes com el de Sant Fruitós "que uneixen partits ben diversos per desbancar la força més votada, tot i que lícits, són els que fan que la ciutadania estigui cada cop més desenganyada amb la política".

Casals va manifestar que ara hi haurà 4 anys per endavant "per veure quantes de les promeses fetes compliran, o millor dit, quantes n'incompliran".

Per la seva part, Batanés va assegurar que el mandat que enceta serà no només complicat per la situació de crisi, "sinó perquè alguns es pensen que trobarem la caixa de l'Ajuntament plena i no és cert". Una situació que encara és una incògnita, segons el nou batlle, perquè "l'alcalde anterior [Josep Rafart, de CiU] no ha fet el traspàs de poders i ens trobarem només un paper entrat pel registre". En acabar la sessió Rafart va anar a felicitar Batanés i van mantenir una breu conversa. Posteriorment, la candidata convergent va voler aclarir a aquest diari que el dia anterior (divendres), en una trobada amb Batanés, va posar a disposició del seu grup la informació necessària "per a quan ho cregui convenient".

Encara en el seu discurs després de ser investit, el nou batlle va posar en relleu que Sant Fruitós "té una gran personalitat, però que aquests anys ha quedat adormida", i que el treball del seu equip de govern incidirà a "despertar-la, amb esforç i dedicació".