Artés inaugurarà avui a les onze del matí la 52 Fira, que enguany incorpora el sector de les energies renovables per reforçar els més tradicionals: el de la maquinària agrícola i el dels vehicles. El certamen, que com cada any omplirà el municipi, tindrà 40.500 metres quadrats d'exposició, on es podrà triar i remenar material valorat en més de 10,5 milions d'euros.

Tot i que ahir ja es van fer activitats a Cal Sitjes, com la inauguració de l'exposició Gretalitats o la xerrada Viure de bon humor, a càrrec del periodista Carles Capdevila (que era prevista al vespre), el tret de sortida oficial es farà avui a les onze. Per endavant, Artés tindrà tot un cap de setmana ple d'actes paral·lels de tot tipus, entre els quals destaquen com a novetats l'exposició de cotxes tuning, que es farà demà al matí al carrer Barcelona, i l'exhibició de trial, que es farà davant la Casa d'Andalusia, també demà al matí.

Entre la programació d'avui, hi ha una exhibició d'street dance, la ballada de sardanes, la baixada d'andròmines i el lliurament de premis del 40è concurs de pintura ràpida (els participants es poden inscriure a partir de dos quarts de nou del matí a l'estand oficial).

Tot i la multitud d'activitats paral·leles, l'essència de la Fira continua sent els expositors (55), que seran acompanyats de 75 parades de firaires.