Els diputats de CiU a la Catalunya Central defensen que la inversió prevista d'uns 20 milions d'euros en millores a la C-55 són "un pas important en la lluita per salvar vides en aquesta carretera", en paraules de David Bonvehí, i "un esforç molt important de la Generalitat per a la comarca, tenint en compte la situació econòmica actual i el conjunt dels pressupostos per a aquest 2014", segons el portaveu convergent al Parlament, Jordi Turull.

El grup de parlamentaris de CiU de la demarcació van valorar els pressupostos del Govern per a aquest any, que van coincidir a definir que "no són els que voldríem, però són els millors que podem tenir", i la inversió a la C-55 i a la millora de les connexions amb l'autopista va ser un dels aspectes subratllats. Per als diputats convergents, la línia que segueix la Generalitat en aquest tema valoren que és la més coherent. Bonvehí va afirmar que "en l'escenari actual crec que és millor continuar prenent mesures per anar salvant vides; intentar fer una millor política tarifària i fer uns bons accessos a l'autopista per desviar-hi més cotxes. I entenem que el Govern va cada cop més en aquesta línia: si tenim una autopista buida i una carretera al costat, potser no val la pena fer una altra carretera gran com l'autopista si l'autopista va buida". En aquesta línia hi va afegir que "la nostra posició és clara: estem més per anar a ocupar l'autopista i que hi passin els cotxes de la C-55, que no pas per fer un altre nou desdoblament. En la inversió feta en punts negres ja s'ha demostrat que s'ha aconseguit abaixar la sinistralitat". Bonvehí fins i tot va dir que "potser ens hauríem de demanar per què durant anys no vam estar actuant en aquests punts negres que ha- guessin salvat vides, en lloc d'anar pensant en un desdoblament que potser no arribarà mai".

En la valoració, els diputats de CiU van afirmar que els del Govern són uns pressupostos "per lluitar contra l'atur i el manteniment de l'estat del benestar". Del Bages, a banda de la c-55, Bonvehí va destacar l'aposta potenciadora de la universitat. Montserrat Ribera va subratllar les accions previstes en àmbit turístic per dinamitzar l'economia del Berguedà, com ara la connexió entre la Molina i Coll de Pal i la potenciació del tren de l'alt Llobregat. La diputada solsonina Mireia Canals va destacar, entre altres coses, un pla especial per poder donar "un suplement energètic" a la vall del Lord i garantir el seu abastament".