L'Espai Gastronòmic de la taverna de la fira, que ofereix tastos del que menjaven els monjos del monestir des del segle XVIII, incorpora aquest any unes postres del 1714.

Quina és aquesta recepta?

Doncs les torradetes de Santa Teresa: és un pa banyat amb uns licors i i empolsat amb sucre. És l'únic tast de l'època que hem fet al curset de cuina, basant-nos en el receptari dels carmelites descalços que parla sobre la cuina monacal d'aquells anys. Perquè les altres receptes del llibre no eren tant per fer tastos, ja que són sobretot de peixos i verdures: els monjos tenien llavors una cuina gairebé vegetariana. La resta de plats inspirats en aquest llibre, per tant, es poden trobar als restaurants del poble.

Quines altres degustacions oferiu de la cuina monacal?

Doncs, per exemple, les pomes al vi blanc, que els monjos menjaven la nit de Nadal. També boletes d'anous, ametllats, encenalls de Sant Josep i un producte típic de Navarcles, els rocs de Sant Benet. També tenim la crema de Sant Honorat, que és una crema específica dels monestirs, una mescla de crema amb nata, molt suculenta. I oferim també fruites confitades i de naturals banyades en xocolata.

Com ho ha de fer la gent per poder fer els tastos?

Doncs, amb un tiquet de tast monacal de dos euros, poden tastar tres dolços i un xarrup de licor. Tenim des de garnatxa monacal al vi de dir missa que consumeix el Sant Pare, i que es produeix al Tarragonès.