El col·lectiu ecologista moianès El Fanal, la delegació al Bages de la Institució Catalana d'Història Natural, i unes 150 persones a títol particular, han presentat al·legacions a l'Ajuntament de Calders contra l'autorització de la llicència ambiental que ha de permetre la reobertura del circuit de motocròs de Can Canadell. A grans trets, consideren que l'activitat és incompatible amb el planejament urbanístic de la zona i que comportaria un perjudici per al medi ambient. La finca és situada en un entorn natural, a uns 7 quilòmetres del nucli de Calders.

Com ja va explicar aquest diari en l'edició del 3 de maig passat, el circuit de Can Canadell ja havia funcionat anys enrere en una situació irregular, i ara el seu propietari ha iniciat els tràmits per reobrir-lo de forma legal. Per això, preveu mesures correctores que causin el mínim impacte ambiental possible, i limitacions horàries i de soroll, però que no satisfan veïns ni entitats.

En el seu argumentari, els ecologistes coincideixen que el circuit vulnera la normativa urbanística de l'entorn on s'ubica. En aquest sentit, defensen la qualificació de sòl no urbanitzable agrícola i de protecció especial que té reconeguda la finca de can Canadell segons el Pla Territorial de les Comarques Centrals, la qual cosa només hi hauria de permetre usos per a l'agricultura i la ramaderia, mentre que una activitat com el motocròs hi entraria en contradicció. En canvi, de moment, el projecte té l'informe favorable de cinc estaments oficials de la Generalitat que l'avalen, i en això és en el que es basa la denúncia d'aquestes entitats a través de les seves al·legacions.