L'Ajuntament de Balsareny posarà voreres a la carretera de Súria, just a l'entorn del cementiri, per reduir el perill que suposa per als vianants passar pel vial. Es vol convertir la part de carretera més propera al nucli urbà en una travessera "que sigui amable per passejar", explica l'alcalde, Jaume Rabeya, que afegeix que la zona és molt utilitzada per "gent que camina o que va i ve del cementiri".

El tram de la carretera de Súria (B-4313) que s'urbanitzarà va des de l'alçada del carrer Travessera fins gairebé sota el pont de la C-16, passant per davant del cementiri. Es construirà una vorera a banda i banda de la via i es pintarà un pas de zebra. Per fer l'obra, l'Ajuntament ha hagut de demanar permís al departament de Carreteres de la Generalitat, que hi ha donat el vistiplau després d'introduir-hi algun retoc: "ens ha fet reduir el nombre de passos de zebra", afirma Rabeya, que especifica: "nosaltres en prevèiem tres, però ens diuen que només un, que estarà situat davant el cementiri. I ho trobem lògic, ja que és una carretera". El departament també ha escurçat el tram que es volia urbanitzar: l'Ajuntament projectava voreres fins al pont de la C-16 i el departament "ens fa quedar a vuit metres". A banda de les voreres i la urbanització, també es canalitzaran les aigües, s'assentarà l'entrada del cementiri i es posaran punts de llum. Les obres s'han pressupostat en 111.319 euros i s'adjudicaran en breu. Estan incloses en el pressupost municipal d'enguany.

Una altra urbanització que es farà aviat és la del camí rural del Pla de Vilamajor, que coincideix amb una part de l'antic camí ral de Balsareny a Gaià. "Està molt malmès, sobretot des de les últimes pluges", diu l'alcalde. El tram superior s'asfaltarà i la connexió amb el riu Llobregat es formigonarà.

Rabeya indica que el camí és molt usat per vehicles que "travessen des de la carretera que va de Balsareny a Avinyó a la que va cap a Gaià, Prats i Navàs, ja que s'estalvien donar volta". L'obra puja 120.000 euros, 60.167 dels quals els aportarà la Diputació.