L'Ajuntament de Sallent ha posat en marxa les obres d'enderroc de la Fàbrica Vella, un dels edificis emblemàtics que testimonien l'època d'esplendor industrial del tèxtil al municipi. L'actuació que ara es porta a terme és "un pas més", en paraules de l'alcalde, David Saldoni, cap a la futura construcció de la nova residència d'avis, projectada des de fa anys en aquest espai però encara encallada per falta de finançament.

Aquesta fàbrica que està tancada des de fa dècades, ha patit enderrocs parcials provocats per incendis i altres accions, que segons el consistori han fet que l'immoble hagi "acabat presentant un estat realment perillós".

L'Ajuntament de Sallent a final del 2010 va aprovar un avantprojecte per construir una nova residència en aquesta espai al costat del riu i del parc fluvial de la Torre del Gas. Des d'aleshores s'han anat succeint molt passos que ara permeten començar les tasques d'enderroc.

L'alcalde sallentí ha concretat que prèviament al projecte d'enderroc es va sol·licitar un informe al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal de determinar els elements patrimonials a preservar, "i en aquest sentit es va modificar el planejament de Sallent, per tal de protegir-los i poder enderrocar la resta". Per aquest motiu, segons David Saldoni, també s'ha elaborat un estudi arqueològic "que ha permès determinar i documentar tots els espais, història i elements a protegir d'aquest important immoble sallentí".