El Pessebre Vivent del Bages ha tancat una de les campanyes més bones que es recorden en la darrera dècada: 3.500 persones han passat aquest Nadal per l'emblemàtic escenari de les Torres de Fals, una xifra a la qual no s'hi arribava des de feia set anys.

Francesc Parcerisas, coordinador del Pessebre, es mostrava ahir molt content i atribuïa l'augment d'espectadors a dos punts: al clima ("no ens ha fet gens de fred", deia) i al fet que "cada cop hi ha més afició", un fenomen que han notat a Fals, però també "a la majoria de pessebres que integra la Coordinadora de Catalunya", va detallar Parcerisas, que va afegir que "també ha funcionat molt bé el canvi del diumenge pel dissabte, fins i tot un dissabte vam haver de programar una sessió extra".

Entre les novetats que es van poder veure aquest Nadal, destaca la sortida, que "dóna més vistositat al pessebre i als quadres, i fa allargar el recorregut".

El coordinador del muntatge també va subratllar que, per primera vegada, es va poder comptar amb un nen Jesús "de poc més d'un mes, mai n'havíem tingut cap de tan petit".

L'èxit d'aquesta temporada ha fet que els integrants del Pessebre (hi participen unes 260 persones) ja comencin a pensar en la propera: "el nostre pessebre és de teatre de relat bíblic, no és només un pessebre vivent, sinó que és un espectacle teatral a l'aire lliure en un indret únic (les Torres de Fals). Això ens diferencia de la resta i és un punt que volem potenciar encara més. A banda, hem pensat en fer un full explicatiu dels quadres. La cultura religiosa es va perdent i així el públic els podrà interpretar millor".