Els propietaris de l'antiga colònia tèxtil Clarassó de Monistrol de Calders han donat senyals de vida davant el requeriment i la denúncia pública a través d'aquest diari -vegeu edició de dimarts- que els ha fet l'Ajuntament perquè prenguin mesures davant l'estat d'abandonament d'aquest vell complex fabril.

Tal com informava Regió7, el consistori va obrir expedient sancionador i ho va comunicar als amos del recinte -BBVA, Catalunya Caixa i l'Institut Català de Finances- després d'un últim episodi en què una ventada va escampar per l'entorn elements contaminants (restes de fibra de vidra). Durant aquest temps no havien reaccionat, però després que la denúncia es fes pública representants de la propietat s'han posat en contacte amb l'Ajuntament per acordar què cal fer i, fins i tot, hi han portat a terme una primera actuació, que ha consistit en la recollida d'almenys part d'aquest material escampat -que fins i tot havia anat a parar a boscos propers i al riu, tal com va posar de manifest la CUP- i en la col.locació de tanca d'obra en una part del perímetre del recinte que quedava totalment obert, segons va explicar ahir l'alcalde monistrolenc, Maties Ponsa.

El consistori demana que hi hagi una actuació molt més a fons, per evitar nous problemes, ja que a causa dels robatoris de material i de la degradació pel pas del temps el recinte s'ha convertit en un perill. Però Ponsa valora que aquesta resposta és "un primer pas", i sobretot el fet que "ara hi ha el compromís d'anar més enllà, tot i que entenem que algunes de les intervencions que requerim", que de fet passen per culminar-ho amb un enderroc, "necessiten temps" perquè cal anar complint tot un seguit de passos administratius i tècnics. L'alcalde també ha assegurat que els propietaris han expressat la seva disposició a treballar conjuntament amb els serveis tècnics municipals per a un futur enderroc.