L'entitat ecologista Prou Sal! i BDS Bages (el grup de suport a la comarca de la campanya internacional Boicot, Desinversió i Sancions) sotmetran dissabte l'empresa Iberpotash a un judici popular. Es tracta d'un muntatge simbòlic però que les dues entitats conceben com "un acte de denúncia pública" contra la contaminació ambiental per part de l'empresa i contra la seva vinculació amb l'estat d'Israel.

L'acte començarà a 2/4 de 6 a la sala de la Plana de l'Om de Manresa i tindrà la presència d'un fiscal que farà les preguntes, testimonis i un jurat. També s'ha convidat l'empresa perquè cobreixi la part defensora, per bé que ahir,els organitzadors de l'acte no en tenien confirmada l'assistència. Les entitats acusen l'empresa de mantenir una complicitat amb l'ocupació militar de Palestina, de generar contaminació ambiental per una "pèssima gestió dels runams salins" i, en conseqüència, "de crear deute i generar una despesa pública desorbitada", segons Jordi Iborra, de Prou Sal!

Entre s'altres, a l'acte hi intervindrà el geòleg Daniel Barbé, del doctor en Dret Sebastià Estradé i testimonis directes del conflicte entre Israel i Palestina. Entre el jurat, hi haurà l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.