Santpedor aprova les noves ordenances amb els vots del principal grup de l´oposició

14.11.2015 | 07:44

L'Ajuntament de Santpedor va aprovar en el darrer ple les ordenances municipals per a l'any que ve, no només amb els vots de l'equip de govern -ERC, que té majoria absoluta-, sinó també amb els del principal grup de l'oposició, CiU (els dos regidors de Progrés Municipal es van abstenir). Unes taxes i tributs que, segons va argumentar l'executiu local, s'han pensat per garantir les exempcions en els casos de necessitat social, incentivar la reactivació del comerç i la indústria al municipi i ajustar el preu de les taxes segons estudi del cost efectiu.
La regidora d'Hisenda, Judit Raja, va explicar que el criteri general ha estat "la rebaixa o congelació d'impostos i la modificació de les taxes amb l'objectiu d'aplicar imports ajustats al cost del servei".
Entre les modificacions més destacades hi ha una nova rebaixa del tipus impositiu per al càlcul de l'IBI urbà, que passa del 0,733 al 0,715 per contrarestar els efectes a l'alça de la modificació dels valors cadastrals que es va produir l'any 2010. En la prestació de serveis es manté la taxa d'escombraries, congelada des de l'any 2013, amb un import de 112 euros del rebut anual. Pel que fa a la de l'aigua, tot i que es manté el preu del metre cúbic consumit, es proposa un increment en el component fix de la tarifa de 0,62 euros mensuals en l'apartat domèstic i d'1,20 en l'industrial. En paral·lel es crea una nova tarifa per a usos domèstics socials, que preveu la bonificació del 50% tant en el preu per metre cúbic consumit com en el component fix, que serà de 10,98 euros. Segons va argumentar l'equip de govern, l'objectiu dels canvis tarifaris introduïts és garantir el finançament de l'execució del contracte programa amb Aigües de Manresa per a la remodelació de la depuradora.
Dins el grup d'impostos i taxes que es mantenen igual hi ha l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, que incorpora quatre noves bonificacions, totes amb els percentatges màxims que permet la legislació vigent. 75% per a obres d'instal·lació d'elements d'energies alternatives; i 95% en obres d'arranjament de façanes del nucli antic, en actuacions de reforma i rehabilitació d'elements de valor històric i patrimonial catalogats al POUM, i d'adaptació i millora del domicili de persones grans del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema