La recuperació del barri de l'Estació no és només una assignatura pendent a Sallent, sinó que també és una matèria que entra dins del màster d'arquitectura de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), vinculada a la UPC. Els alumnes han elaborat diferents projectes que tenen com a eix central tornar la vitalitat a aquest punt del nucli. Diumenge passat van mostrar les seves idees als ciutadans i van poder copsar el punt de vista dels ciutadans per poder perfeccionar els seus treballs i tenir en compte l'opinió dels que viuen al poble.

Els alumnes de la UPC que estan immersos en el projecte de recuperació del barri de l'Estació tenen clar que cal anar més enllà dels criteris tècnics per transformar l'urbanisme de l'espai públic. Per això va ser ahir a Sallent, per copsar el factor humà. "Nosaltres treballem tenint en compte els terrenys, la geologia de la zona i tots els aspectes de l'entorn. Tenim unes prioritats. Però a l'hora de parlar amb els ciutadans ens adonem que la gent dóna importància a altres aspectes", comenta una de les professores del màster, que va acompanyar ahir les alumnes a Sallent, Marta Serra.

No és la primera vegada que aterren al poble i els responsables polítics ja coneixen les idees que tenen els alumnes per transformar el barri de l'Estació. Els estudiants estaven mostrant els seus projecte a la plaça de Catalunya, un punt concorregut ahir perquè hi havia mercat. Un total de vuit estudiants ensenyaven plànols i els sallentins que al llarg del matí passejaven per aquest punt del nucli van poder discutir amb els alumnes les seves idees. Charo Marqués -que ha fet el treball amb Javier Morera- mostrava el seu projecte i assegurava que algunes de les seves idees van convèncer. "Jo proposo utilitzar les antigues turbines, que són de titularitat municipal, per generar electricitat. Això ocuparia llocs de treball, idea que agrada", comentava.