Santa Maria d'Oló tornarà a tenir festa major d'hivern després de més de 15 anys. És la segona celebració tradicional que recupera l'actual equip de govern (d'Oló Som Tots) després de fer revifar, aquest Nadal, el ball de Reis, en el qual van participar prop de 200 persones.

La festa major d'hivern se celebra tradicionalment per Sant Sebastià (el 20 de gener), però l'únic que s'ha mantingut en el temps és la missa en honor del sant. Els actes festius paral·lels que es desenvolupaven al seu voltant es van anar deixant de fer perquè no tenien concurrència, sobretot en els anys en què la festivitat s'esqueia entre setmana, ja que "molta gent del poble treballa fora el municipi", explica Núria Graells, responsable de Comunicació de l'Ajuntament.

Per això, l'actual proposta passa per instaurar els actes festius el cap de setmana següent del 20 de gener. D'aquesta manera, el dia de la festivitat de Sant Sebastià (demà, dimecres) se celebrarà, només, la missa en honor del sant a dalt el poble (11h), mentre que per al cap de setmana (23 i 24 de gener) s'han programat els actes més lúdics.

Graells ha assegurat que "serà intens": s'arrencarà dissabte al matí amb inflables, un xutòmetre, passejades amb poni i altres activitats que, organitzades pel Futbol Club Oló, es desenvoluparan al camp de futbol. Al mateix indret, els Geganters i Grallers d'Oló animaran l'ambient a partir de quarts de dues i, seguidament, es farà un dinar popular.