Els Mossos i l'Ajuntament de Navàs van desmentir ahir al vespre els dos missatges de veu que durant tota la tarda havien circulat massivament pels grups de la xarxa social WhatsApp, que alertaven de dos falsos intents de segrest de menors a Navàs i a Artés. A causa de la seva difusió viral, els àudios van arribar a centenars de ciutadans del Bages, del Berguedà i de fora de la Catalunya Central.

El contingut dels àudios, que van circular per WhatsApp a partir del migdia, va obligar els Mossos a investigar tota la tarda sobre la seva veracitat. Juntament amb la Policia Local, van fer una recerca pel passeig de Ramon Vall de Navàs, on s'hauria comès un dels suposats fets, però no van trobar cap indici ni cap testimoni que donés versemblança al cas.

Finalment, van determinar que els fets eren falsos i que la història va sorgir d'una mentida que un nen havia explicat als seus pares. Una invenció que els progenitors es van creure i que haurien divulgat a d'altres persones. Dues d'elles haurien estat les responsables d'enviar els missatges de veu.

El cos policial va constatar l'existència de dos àudios, gravats per dues veus femenines diferents. El primer informava d'un suposat intent de segrest d'un menor ahir al migdia a Navàs per part d'un home vestit de negre. Segons el missatge, el segrest hauria estat evitat per un home d'edat avançada que va ser testimoni dels fets.