Súria ha donat el tret de sortida al programa d'actes de la Setmana Santa, un dels principals esdeveniments festius de l'any en aquesta població, i que culminarà amb les actuacions de les colles caramellaires dissabte i diumenge.

El punt de partida ja s'ha viscut aquest cap de setmana amb diverses propostes prou concorregudes malgrat l'amenaça del temps, i en què destaca la vuitena trobada gegantera del Diumenge de Rams. Va reunir les colles procedents de Cardona, Castellbisbal, Esplugues de Llobregat, Navarcles, el Pont de Vilomara i Rocafort, i Sallent, que van acompanyar les colles surienques, els Geganters i Grallers del Poble Vell, i els Geganters del Gorg de l'Olla. Com és habitual, la cercavila gegantera va començar i es va acabar a la plaça de Sant Joan, on va tenir lloc la ballada final conjunta.

La trobada de gegants va coincidir amb la tradicional benedicció del Diumenge de Rams, que va reunir centenars de persones davant de l'església parroquial el primer any després de les obres del carrer de Sant Antoni Maria Claret, que han permès crear un nou espai urbà a l'entorn del temple surienc.

Les activitats es van allargar durant tota la tarda de diumenge a la plaça de la Serradora, que va ser l'escenari d'una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Súria. D'altra banda, la plaça de Sant Joan havia acollit durant el matí un taller de pintura i inflables per als més petits.

Més actes fins diumenge

La Setmana Santa festiva de Súria reprendrà les activitats dijous al vespre amb el Cant de la Passió, a càrrec de cantaires i músics de Súria que recorreran diversos carrers des de l'església. A les 10 de la nit, el pavelló acollirà l'actuació dels grups suriencs Yerbagüé, Bruno Marcel, i Gafapastes.

Divendres al vespre hi ha previst el tradicional Via Crucis nocturn pel camí de la muntanya de Sant Salvador, i l'endemà es donarà el punt d'inici al plat fort de les celebracions, com són les actuacions caramellaires, que tindran la participació de més de 800 cantaires.

Dissabte al migdia es farà l'acte d'inici de les caramelles, amb presència de representants de les colles i de l'Ajuntament a la sala de plens, i a la tarda serà el moment del recorregut per les diverses masies del municipi on les colles oferiran el seu repertori musical. Després de sopar, a 2/4 de 10 hi ha prevista la trobada caramellaire amb l'actuació de les colles al pavelló, on els Salats de Súria també aixecaran els seus pilars i s'interpretarà El Cant del Poble. Tot seguit, cercavila-xaranga i concert amb La Banda del Coche Rojo al pavelló fins a la matinada.

L'endemà, diumenge, serà una altra jornada central de la festa, amb les actuacions de les colles per places i carrers del poble entre les 9 del matí i 2/4 de 3 de la tarda, i amb l'acte central conjunt a 2/4 de 2 a la plaça de Sant Joan, on actuaran plegades. A les 9 del vespre tindrà lloc el sopar de caramelles a la nau de Ca l'Agut, i al punt de la mitjanit hi haurà un concert al pavelló amb Els Catarres, Strombers i Pachucos.