Artés va viure ahir el dia més intens de la fira pel que fa al nombre de visitants, fet que va coincidir amb un protagonisme més destacats de les activitats lúdiques.

Entre les novetats de la fira d'enguany, que complia la 56a edició, hi havia la incorporació de nous espais com l'illa lúdica i el pati de Cal Sitjes. A l'illa lúdica, que es va instal·lar al voltant de l'església i la carretera de Sallent, s'hi van celebrar exhibicions esportives i musicals, d'esgrima antiga, una trobada de motos antigues i tallers i activitats infantils. Segons l'alcalde d'Artés, Josep Candàliga, al matí va costar que hi anés gent perquè es tracta d'un espai nou. "Hi hem de treballar més", va dir.

Al pati de Cal Sitjes hi havia un dels espais més concorreguts del certamen: la fira de cervesa artesanal. També hi va haver actuacions de l'escola de música, "que han funcionat molt bé", i un espai dedicat a la mobilitat sostenible.

Candàliga feia una valoració positiva de la fira. "Dissabte a la tarda i tot diumenge hi ha passat molta gent. He parlat amb alguns expositors i n'estan satisfets". Opinava que el fet de ser la primera fira de primavera "que hi ha al territori també ens ajuda".

El passeig Diagonal

El passeig Diagonal va tornar a ser ahir l'eix més concorregut de la fira. És on hi ha tots els expositors, entre els quals la maquinària agrícola i l'automoció, que és el que dóna fama a la mostra d'Artés. En alguns dels vehicles que s'exposaven, sobretot de segona mà, km 0 o bé de demostració, hi havia penjat el rètol de venut.

Al carrer de Catalunya s'hi van instal·lar els artesans. S'hi podia trobar pa, bijuteria, vins, embotits i també llibres. També hi havia una estesa de parades, ja més pròpies de firaires, al carrer Barcelona i a l'entorn del Girona, i més enllà s'hi van instal·lar les atraccions, un dels llocs més concorreguts durant el dia d'ahir.