L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages planteja la construcció d'una passarel·la elevada que uneixi els polígons industrials de Sant Isidre i Casanova-Riu d'Or, i impedeixi "travessar a la valenta" com ara fan alguns vianants. La idea és fer un pas amb unes funcions a l'estil del que es va construir fa uns anys a la Rosaleda, però en aquest cas per damunt de la carretera de Berga (C-16c), segons ha apuntat l'alcalde, Joan Carles Batanés.

Aquesta infraestructura ja es preveu en el pla de mobilitat de què disposa l'Ajuntament des de fa un any i mig, però no és fins ara que es vol començar a desenvolupar per completar la millora que s'ha fet de les connexions a la carretera de Berga amb les rotondes de davant del Menfis i de davant del Paidos (que s'acaba d'estrenar). Per al pressupost municipal del 2016 ja es tindrà en compte una partida que serveixi per encarregar el projecte de la futura passarel·la a un despatx professional. Després, "haurem de veure quant costa, i si som capaços d'assumir-ho amb pressupost propi o amb subvencions", diu Batanés, però amb la idea que les obres es puguin executar dins d'aquest mandat.

La ubicació exacta l'haurà d'acabar de determinar el projecte, però en principi hauria de ser en l'antic pas que comunicava el nucli de Sant Fruitós amb el camí que va cap al parc de l'Agulla. Actualment encara s'utilitza, però queda tallat per la carretera de Berga (aproximadament entre els carrers Moixeró i Aneto), "que molta gent acaba travessant a peu", diu Batanés.

En aquest sentit, l'alcalde sosté la importància d'aquesta passarel·la per poder complir una doble funció. D'una banda, "ens permetrà recuperar el recorregut complet del camí que molts veïns tota la vida han fet a peu entre Sant Fruitós i el parc de l'Agulla", i de l'altra, "per comunicar dues zones comercials" -dels polígons situats a banda i banda- que, segons l'alcalde, sovint també es travessen a peu (en alguns casos per no haver de moure el cotxe de banda després d'haver-lo aparcat en un dels dos polígons).