El Cobert del Batre de Sant Fruitós -element arquitectònic que es va rehabilitar fa una dècada per destinar-lo a espai públic de lleure- recuperarà en els propers mesos la teulada, que es va retirar l'any passat per mirar de resoldre'n els problemes crònics de degoters, una intervenció que inclourà també una nova ordenació de l'entorn més immediat. El projecte que s'executarà es va adjudicar ahir i es preveu que les obres comencin al llarg del juliol i tindran una durada de mig any.

El que pretén, precisament, és potenciar l'ús d'aquest element patrimonial com a equipament per a activitats lúdiques i culturals. Amb aquest objectiu, una de les intervencions principals serà la creació d'una graderia fixa que realçarà el cobert com a escenari.

Pel que fa a la nova coberta, no serà la de material ceràmic que es va posar quan se'n va fer la primera rehabilitació -el 2008- intentant preservar l'original, sinó que aquesta és la que es va retirar a mitjan any passat i ara se substituirà per una de zinc envellit per tal de preservar la imatge d'antiguitat de l'edifici. D'aquesta manera es confia resoldre definitivament les filtracions que tenia l'estructura des que es va restaurar i que sigui realment impermeabilitzada.

Pel que fa a l'adequació de l'entorn, la principal actuació que es durà a terme al voltant del cobert, és la formació d'unes grades pensades per a zona de lleure i alhora per funcionar com a platea en cas de la realització d'espectacles. La nova urbanització preveu pavimentar els recorreguts d'accés al cobert i les grades i també una part del passeig de la Carretera de Vic. El perímetre continuarà sent una esplanada de sauló i la superfície de les grades i altres àmbits de la plaça s'enjardinaran. S'instal·larà nou mobiliari i enllumenat.

El cobert es va despullar completament de la teulada a mitjan any passat i se'n van reparar les biguetes. Ara se n'han de reforçar els tensors i col.locar-hi la nova coberta.