L'Ajuntament de Santpedor ha iniciat les obres de millora i adequació de l'edifici d'El Born amb l'objectiu d'ampliar-ne els usos que tenia fins ara. Amb aquesta actuació es pretén que l'immoble, de 148 m(2) de superfície, adquireixi les característiques necessàries perquè la colla castellera s'hi estableixi com a local d'assaig i treball habitual, fet que es compaginarà amb l'ús polivalent que tenia fins a l'actualitat, amb l'Esplai GEPS com a principal usuari. El pressupost de l'obra és de 50.000 euros, i està previst que s'acabi a final de setembre.

El Born, que havia estat l'antic mercat de Santpedor, ha estat utilitzat els darrers anys per diverses entitats. L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va explicar que el projecte suposa l'adequació de l'espai perquè, a més de les activitats que ja s'hi duen a terme, s'hi puguin encabir les activitats d'una entitat més, com és la dels castellers, amb els condicionants que això comporta.

El projecte planteja l'adequació d'un equipament existent amb criteris de funcionalitat, comoditat i accessibilitat, orientat a entitats del poble. Concretament, els treballs que s'hi estan portant a terme se centren, principalment, en l'ampliació de l'alçada a la zona central de l'equipament, de manera que l'espai es pugui convertir en el local d'assaig estable de la Colla Castellera de Santpedor, que fins ara desenvolupava la seva activitat a Cal Llovet.

Per a l'alcalde de Santpedor, "un dels avantatges d'aquest equipament és la seva ubicació, just al mig del barri antic, molt proper a la plaça Gran, just al darrere de l'antic ajuntament, i amb sortides al carrer Santa Maria i a la placeta del carrer del Born. Es tracta també d'una qüestió estratègica que busca revitalitzar i donar més vida al cor de la vila".

El projecte actual afecta la totalitat de l'edifici, que consta d'una única sala polivalent amb accessos exteriors tant des del carrer Santa Maria com a la placeta del carrer del Born. És un local autònom, totalment independent i versàtil, que pot encabir un nombre de persones important com a sala d'actes, d'entitats, reunions i exposicions.