"Posem a l'abast tres nuclis històrics molt atractius en un radi de vint-i-cinc minuts"

Els ajuntaments de Súria, Cardona i Solsona van firmar l'acord per vendre conjuntament les visites guiades als seus barris antics

31.07.2016 | 07:38
D´esquerra a dreta, els alcaldes de Solsona, Súria i Cardona, després de firmar l´acord de promoció conjunta
D´esquerra a dreta, els alcaldes de Solsona, Súria i Cardona, després de firmar l´acord de promoció conjunta

Un pas més en el lent camí de la promoció turística de la Catalunya Central, senzill però significatiu. Un acord que, com va posar en relleu ahir l'alcalde de Solsona, es tradueix en una col·laboració que supera no només els límits municipals i comarcals, sinó també provincials. Els alcaldes de Solsona, David Rodríguez; Cardona, Ferran Estruch; i Súria, Josep Maria Canudas, van signar ahir en aquest municipi el conveni que ha de permetre oferir un paquet conjunt de visites guiades als seus respectius centres històrics.

Sota el nom de Resseguint el Cardener, els tres consistoris posen a la venda uns paquets conjunts que tenen un preu de deu euros i que permeten dur a terme visites guiades als nuclis antics respectius, els caps de setmana o els dies festius. Els visitants poden adquirir el nou producte turístic a les oficines de turisme de qualsevol dels tres municipis o bé a través del portal entrades.cardonaturisme.cat.

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va destacar, just després de rubricar l'acord -en un acte que va tenir lloc dins del castell de Súria- que "hem de crear experiències, i amb aquest acord posem a l'abast la descoberta de tres nuclis històrics amb molt atractiu en un radi de 25 minuts". Els tres batlles van coincidir a remarcar que, per avançar en aspectes com la promoció turística, "les coses ja no es fan individualment, sinó cooperant per ser més forts", i en aquesta línia, Estruch va subratllar que "amb els nostres pobles veïns tenim l'obligació i la necessitat de col·laborar en tot el que puguem".

Els tres batlles van coincidir a afirmar que aquesta col·laboració ha de permetre atraure més visitants al territori i, sobretot, que hi facin una estada més llarga. En aquest sentit, Josep Maria Canudas va apuntar que Súria "no és especialment coneguda turísticament i, per tant, la col·laboració amb altres municipis, sobretot amb Cardona, que és un pol d'atracció molt potent, ens permetrà beneficiar-nos de la rebuda de visitants". Tot i que Cardona té punts d'interès turístic molt destacats, com la muntanya de sal o el Castell, que reben anualment milers de visitants, el batlle del municipi, Ferran Estruch, va remarcar que aquest conveni els permetrà promocionar una part de la població on arriba menys gent, com és el centre històric. "Al centre és on tenim el comerç i la vida del poble i, per tant, ens interessa molt promocionar-lo", va destacar Estruch.

Fa poc més d'un any, els municipis de Cardona i Solsona van crear un ens pioner que tenia per objectiu la dinamització econòmica i social de les dues poblacions a través de la col·laboració publicoprivada. Es tracta de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i que, fins ara, ha dut a terme diversos projectes relacionats amb l'ocupació, el turisme o el comerç.

En aquest sentit, el batlle de Solsona, David Rodríguez, va apuntar que "els territoris funcionen com funcionen, i tenen unes dinàmiques pròpies i, per més que es vulgui retallar administrativament, els territoris es mouen i es creen sinergies malgrat les divisions de comarques o províncies". Per això, Rodríguez va posar en relleu que els municipis han d'aprendre a fer "divisions administratives i territorials que siguin permeables i flexibles". De fet, el batlle de Súria ja va avançar que el municipi no descarta col·laborar amb Solsona i Cardona en altres àmbits que no siguin el turístic. "A Súria creiem en la col·laboració entre municipis, i podem treballar junts en moltes qüestions, perquè tots hi sortim guanyant", va subratllar. El batlle surienc hi va afegir que "sembla que sempre estiguem enfocats a mirar cap a Manresa, però creiem que amb Cardona i Solsona també ens uneixen moltes qüestions que s'han d'anar materialitzant, i aquest n'és el primer pas".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema