La població major de 80 anys de Castellbell i el Vilar té un bon estat de salut

El municipi fa una radiografia de la gent gran a través del programa de la Diputació de Barcelona 'Els serveis socials més a prop'

14.09.2016 | 14:50

L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha realitzat una radiografia de la seva població major de 80 anys. En el marc del programa de la Diputació de Barcelona Els serveis socials més a prop s´han fet entrevistes a una trentena de persones majors de 80 anys del municipi que no estan dins la xarxa de Serveis Socials. Les enquestes, que es van realitzar entre els mesos de gener i maig, dibuixen una població gran amb un bon estat de salut i amb una taxa de feminització que arriba al 63%. El 71% de les persones enquestades perceben la seva salut com a bona o molt bona i també destaca que el 33% té por a patir una caiguda. En més de la meitat dels casos es perceben factors de risc principalment per viure sol, haver estat ingressat el darrer any, tenir problemes de salut sovint i tenir dificultats en l´oïda o la visió.

Vida sedentària

Els resultats de les enquestes també revelen que es tracta el col·lectiu de la gent gran és força sedentari amb activitats a casa com són mirar la tele, llegir o escoltar la ràdio. Fora de casa el que fan amb més regularitat és passejar i acudir a actes religiosos. Les respostes posen de manifest que les dones són més actives que els homes fora de casa. Pel que fa a la dependència, un 27% de les persones enquestades necessiten ajuda en les activitats diàries. En la majoria dels casos aquesta ajuda prové de la pròpia parella. També revelen que, de manera majoritària, el recurs preferit és seguir vivint a casa amb atenció i cures.

Seguiment actualitzat

Les darreres dades de 2015 indiquen que Castellbell i el Vilar presenta un envelliment relatiu superior a la mitjana de la província de Barcelona, ja que un 6,5% de la població és major de 80 anys. El consistori farà un seguiment anual del programa per veure l´evolució dels resultats, tenir major informació sobre el col·lectiu de la gent gran que viu al municipi i preveure els serveis i programes que caldrà reforçar en cada moment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema