Una artesenca dissenya una eina per planificar menús setmanals equilibrats

«Menuari», que té l'assessorament de la Fundació Alícia, és una maleta amb receptes, consells, i una pissarra imantada

19.10.2016 | 07:29
La maleta del Menuari, que a dins conté les eines per planificar una dieta equilibrada

Planificar els àpats d'una dieta equilibrada i saludable a partir de les eines que proporciona una maleta. És l'objectiu del Menuari, una iniciativa didàctica i fàcil de fer servir que ha dissenyat l'artesenca resident a Barcelona, Bet Plans, amb l'assessorament de la Fundació Alícia i el suport de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

El Menuari consta d'una caixa per a receptes, un llibre amb consells nutricionals i receptes pràctiques per a fer cada dia, una pissarra imantada amb els espais per als àpats de cada dia de la setmana, un retolador per a pissarra i 28 peces imantades que representen els diferents grups d´aliments que conformen la dieta mediterrània; des de farinacis, fins a hortalisses, ous, carn vermella, llegums, carn blanca, peix blanc i marisc, peix blau. Cadascuna d´aquestes fitxes es col·loca a la pissarra, que també té un espai per poder planificar la compra i apuntar-hi el que farà falta per poder fer els menús diaris. A través d´un codi QR a la pissarra, s´accedeix a una biblioteca de receptes a la pàgina web (menuari.com), que s´anirà actualitzant amb aportacions dels usuaris, receptes de cuiners, divulgadors gastronòmics i empreses d´alimentació.

Bet Plans és una emprenedora que treballa en un espai de coworking a Barcelona, i sobretot des que va ser mare dels seus dos fills es va anar interessant per trobar fórmules que li permetessin planificar millor els menús, de manera que va dissenyar el Menuari. Amb les eines que conté, pensades com un joc que permet involucrar tota la família en la planificació setmanal dels menús, es pretén facilitar l'organització familiar en base a una dieta saludable i equilibrada. Es tracta de posar el Menuari a la nevera i col·locar les fitxes de manera que els diferents grups d'aliments quedin repartits al llarg de la setmana. Després s'haurà de definir el plat que es vol cuinar, amb les receptes pròpies o amb les que porta el Menuari; fer la llista de la compra a l'espai reservat de la pissarra imantada, i comprar-ho.

La Fundació Alícia ha fet l'assessorament en els continguts dl llibre i ha desenvolupat les receptes que s'hi inclouen, mentre que l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona ha donat suport a la iniciativa a través del departament d'Innovació i Recerca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

«Montserrat és una potència tel·lúrica, les seves agulles són menhirs naturals»

«Montserrat és una potència tel·lúrica, les seves agulles són menhirs naturals»

El divulgador de fenòmens paranormals Sebastià d'Arbó obre el Congrés d'Ufologia glossant la...

Sant Fruitós engega el nou cicle de venda especialitzat en vi amb cinc alumnes

Sant Fruitós engega el nou cicle de venda especialitzat en vi amb cinc alumnes

Els participants al grau de FP dual podran ser assessors de cellers i botigues especialitzades

ERC de Balsareny no descarta un pacte amb l'actual govern assumint l'alcaldia

L'executiu, que està en minoria, veu en els republicans el soci principal per poder arribar a un...

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema