La festa major d'hivern celebrarà l'onomàstica del patró de la població, sant Fruitós, aquest dissabte 21 de gener. A l'entorn d'aquesta data Sant Fruitós de Bages ha preparat diverses activitats per a tots els públics.

El tret de sortida de la festa el donarà la celebració de la missa en honor del sant patró del municipi, que es durà a terme demà dissabte a les 11 del matí a l'església parroquial. Posteriorment, a partir de les 12, hi haurà una actuació dels grallers i geganters del poble, una ballada de sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell, que entre d'altres tocaran la sardana de l'Himne de Sant Fruitós, i es culminarà amb un vermut popular. Durant la matinal, el museu de Sant Fruitós celebrarà una jornada de portes obertes.

El pregoner de la Festa Major d'hivern d'enguany serà Valentí Roqueta, amb motiu dels 10 anys de la posada en marxa del projecte Món Sant Benet. Pel que fa al pregó jove, anirà a càrrec del baríton amb arrels fruitosenques Oriol Quintana, component del Quartet Mèlt. Quintana va iniciar-se en el món de la música amb la Coral Infantil Mainada primer, i l'Agrupació Coral després, sota la direcció d'Anna Maria Riera, i en els darrers anys el seu treball s'ha vist reconegut omplint les butaques de tots els concerts on actuen. Aquest estiu precisament van fer posar el públic dempeus amb la seva actuació durant el 22è Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages.

Per primera vegada l'acte institucional del pregó es trasllada de la sala de plens a la sala polivalent del Nexe-Espai de Cultura, en previsió de la major capacitat de l'espai. L'acte se celebrarà a les 7 de la tarda i inclourà l'actuació de l'Agrupació Coral Sant Fruitós, en què també hi haurà una sorpresa musical i s'interpretarà diverses cançons i l'himne del poble.

El colofó final de la jornada de dissabte anirà a càrrec de la Unió Musical del Bages amb un concert de música de banda sota la direcció de Joaquim Piqué. El cost de l'entrada és de 5 euros i la totalitat de la venda d'entrades serà destinada a programes de l'Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós. Les entrades es poden adquirir a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. Els alumnes de l'escola de música tenen entrada gratuïta.

La festa major viu el gruix d'actes aquest cap de setmana, però ja va tenir un preàmbul per als més joves, amb un concert de la Pegatina, al pavelló, que estrenava una nova gira. El concert de la Pegatina, un grup que ha marcat el pas de la música festiva del país els darrers estius juntament amb Txarango, va tenir una bona assistència de públic.

I si fa una setmana es va viure l'àpat preliminar, d'aquí a deu dies es viurà el de les postres, amb la Marxa del Terme, que proposa una passejada matinal amb diferents nivells de dificultat i que en les últimes edicions ha estat un èxit de participació.