Avinyó va dir aquest dijous, 20 d'abril, l'últim adéu al que va ser el seu alcalde entre els anys 1991 i el 1999, Josep Maria Costa, amb una emotiva cerimònia que va omplir a vessar l'església del poble, fins al punt que alguns dels assistents es van haver de quedar a fora. Van ser nombrosos els veïns que van voler acompanyar amics i familiars de Costa en un funeral de poc més de mitja hora, i que també va tenir la presència de diverses personalitats polítiques locals i comarcals.

El comiat es va fer amb una cerimònia sense missa que va posar l'accent en la petjada que Costa ha deixat al poble com a alcalde, però sobretot com a veí, sempre molt implicat en entitats com el Centre Excursionista. Al costat del rector d'Avinyó, també va ser present a la celebració d'ahir mossèn Josep Maria Pujol, nascut a Avinyó i amic personal de Costa, a qui va descriure com una persona «social, solidària, amiga, dialogant, i amant de la natura i de l'excursió». També va voler recordar que les donacions que l'Ajuntament d'Avinyó envia al Tercer Món «i que arriben cada any a Ruanda, van començar mentre ell era alcalde».

Els Cantaires d'Avinyó van dedicar a Costa diverses cançons durant la cerimònia, i en la part final, amics i companys de Costa també van voler dirigir unes darreres paraules de comiat a l'exalcalde. Entre ells, el president del Centre Excursionista, Jordi Riba, que va lloar la llarga trajectòria de Costa al costat no tan sols de l'excursionisme, sinó també de l'equip de bàsquet o de la Fira dels Matiners. L'últim a parlar va ser l'actual alcalde, Eudald Vilaseca, que se'n va acomiadar visiblement emocionat en nom de l'Ajuntament. De Costa va dir que «és una d'aquelles persones que fan poble», i el va descriure com algú «molt vital, actiu, que ha treballat sempre amb entusiasme, i que mai va tenir un no per resposta», i a nivell d'Ajuntament «sempre hi va tenir una dedicació intensa, que els alcaldes que hem vingut després, hem d'agrair».

Un cop acabada la cerimònia, familiars i amics propers a Costa també van rebre el condol d'expolítics i polítics encara en actiu d'arreu de la comarca, com el president comarcal del Bages, Agustí Comas; els alcaldes de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, l'Estany, Salvador Tresserra, o Oló, Enric Güell; o l'exalcalde d'Artés, Damià Casas, entre d'altres.

Josep Maria Costa va morir la matinada de dimecres, a l'edat de 65 anys, com a conseqüència d'una llarga malaltia.