El govern socialista de Castellnou de Bages perdrà la majoria absoluta perquè un dels seus cinc membres, Manel Valero, té la intenció de desvincular-se'n, tot i que conservarà l'acta de regidor i continuarà al consistori com a no adscrit. Així ho ha confirmat el mateix Valero a aquest diari després que fa dies ja ho va comunicar a l'alcalde, però vol esperar al ple de dimarts per presentar oficialment la seva renúncia i explicar els motius que l'han portat a prendre una decisió «que no ha estat fàcil».

Valero fa sis anys que és a l'Ajuntament de Castellnou, on va entrar el 2011 amb el govern socialista que aleshores ja encapçalava Francesc Martínez. Ahir, Valero admetia que les relacions «potser no han estat les més adequades», però reiterava que donarà les explicacions oportunes al ple, en considerar que «és on em pertoca fer-ho, per responsabilitat envers els ciutadans».

Valero va entrar a la política municipal després d'una llarga experiència en el món sindical, i ara es cuida d'entitats, barris, festes, ocupació, medi ambient, política civil i ADF. Deixarà els càr-recs, però no vol renunciar a la seva acta de regidor ni tampoc té cap intenció de deixar de militar al PSC, «perquè s'ha de diferenciar entre la decisió que he pres i la meva vinculació amb el partit».

Amb la seva renúncia, el govern del PSC quedarà amb 4 regidors, mentre que l'oposició sumarà majoria, amb els 3 d'ERC, el regidor convergent, i ara amb Valero com a no adscrit. Sobre aquesta qüestió, el primer secretari de la Federació del PSC al Bages, Berguedà i Solsonès, Cristòfol Gimeno, no hi veu problemes més enllà de la reorganització de la feina, «que s'haurà de fer amb menys gent». Quant a la decisió de Valero, «no podem fer altra cosa que respectar-la».