L'observatori d'Artés ha registrat aquest dijous la temperatura més alta de Catalunya del conjunt d'estacions del Servei Meteorològic. En concret, el municipi bagenc ha anotat els 38 graus, juntament amb Oliana, a l'Alt Urgell, que també ha arribat a aquesta xifra.

Segons el Meteocat, al Bages és on s'han donat les temperatures més altes del dia, ja que, darrere d'Artés, s'hi han situat Castellnou de Bages i Sant Salvador de Guardiola, amb 37,9 graus a cada indret. A Manresa, la temperatura màxima ha estat de 36,6.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del Pla de Protecció Civil Procicat per onada de calor. A més, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté en fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que la situació d'onada de calor s'allargarà fins dissabte, i les temperatures més extremes es donaran sobretot a les comarques de Ponent i de la Catalunya Central.