Sant Fruitós ja té des d'ahir la seva plaça de la Vila. Amb la inauguració, que es va fer al migdia, s'ha completat la urbanització de tot l'entorn de l'ajuntament en el marc d'un procés, que, segons va explicar el mateix alcalde, Joan Carles Batanés, es va iniciar ara fa més de 20 anys amb l'aprovació del pla urbanístic del municipi, però que, un cop construït l'actual edifici consistorial, va quedar encallat durant anys. Per aquest motiu Batanés va agrair en públic «la paciència» dels veïns.

El nom d'aquesta plaça -tant de l'entorn que ara s'ha estrenat com el que ja estava urbanitzat al voltant de l'Ajuntament- ha estat escollit amb un procés participatiu. La proposta de plaça de la Vila ha estat la guanyadora, amb un total de 55 vots, mentre que el podi el completaven amb un empat les propostes de plaça de l'Ajuntament i plaça de la República, amb 31 vots cadascuna. En el procés també hi ha hagut altres propostes i s'han emès, segons va explicar la regidora de Participació Ciutadana, Íngrid Bonells, 201 vots, dels quals 159 han estat vàlids. El nom es va fer públic ahir en el transcurs de la inauguració de l'espai.

La posada de llarg de la nova plaça de la Vila va congregar un important nombre de veïns a la nova zona que completa la urbanització de tot l'entorn de l'ajuntament. En el seu parlament, l'alcalde va destacar que amb aquesta segona fase Sant Fruitós gua-nya un «espai on es podrà trobar la gent» i que ha de marcar el pols de la vida del municipi.

En la urbanització s'han mantingut alguns dels elements que ja hi havia, com murs de pedra que s'han combinat amb espais enjardinats, i a més el terra s'ha empedrat i també d'acord amb l'entorn de les façanes dels immobles que hi ha a la plaça.

L'acte d'inaguració d'ahir es va completar amb l'actuació de bona part del grup de músics que cada dia al vespre interpreta El cant dels ocells. El grup va interpretar aquesta cançó i també L'estaca i Els segadors, i el públic els va acompanyar cantant.