L'Ajuntament de Sant Fruitós instal·larà plaques solars fotovoltaiques en 3 edificis municipals. Aquesta instal·lació permetrà que l´edifici consistorial, la biblioteca municipal i el Nexe-Espai de Cultura s´autoabasteixin únicament amb energia solar el què suposarà un important estalvi econòmic i energètic.

Entre els tres edificis s'instal.laran més de 300 plaques fotovoltaiques que es muntaran a la coberta d´aquests equipaments. Fonts municipals destaquen que aquest tipus d´instal·lacions requereixen "un manteniment molt baix i són una solució neta, sostenible i respectuosa amb el medi ambient i que aporta un gran estalvi energètic i econòmic". Segons l´estudi realitzat pels tècnics municipals, es calcula que en 1 any l´estalvi econòmic serà de més de 13.000€ a les factures del consum i a nivell energètic s´emetran 35.400 kg/CO2 menys per l´any a l´atmosfera.

És previst que la instal·lació de les plaques s´iniciï durant el mes de març i la inversió realitzada s´amortitzi en un període mitjà de 10 anys en els tres equipaments.

En aquest mateix sentit, Sant Fruitós de Bages vol ser exemple per la ciutadania i el consistori dóna suport al projecte Col·lectiu Solar Bages-Moianès que pretén impulsar una associació lliure de propietaris d'habitatges amb l'objectiu d'abaratir col·lectivament el cost de l'energia solar amb al instal·lació de plaques fotovoltaiques per l´autoconsum.

Aquest col·lectiu realitzarà diverses xerrades informatives als diferents municipis que hi donen suport. Pels santfruitosencs es realitzarà una xerrada conjuntament amb Santpedor, que tindrà lloc el divendres 26 de gener a la capella de Sant Andreu de Santpedor.