Tot i la subvenció de 130.000 euros que ha atorgat el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya a l'Ajuntament de Martorell, aquest no podrà donar servei a totes les sol·licituds. En total més 700 persones han sol·licitat realitzar cursos d'ocupació, i des del consistori martorellenc es preveu que només hi accedeixen un centenar.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Teresa Casanovas, considera que la formació ocupacional "ha de servir per millorar la qualificació professional dels treballadors". Casanovas també ha dit que "aquests cursos aniran destinats preferentment a les persones desocupades en trobar-se en una situació més complicada". La regidora ha afegit que "l'objectiu d'aquestes activitats és que els assistents avancin en la seva formació i puguin ampliar les seves perspectives de treball". En referència a la manca de places, la regidoria assegura que es deu "a la llarga durada del cursos, ja que estan fets per a pocs alumnes i són de moltes hores". També han assenyalat que "el problema és la gran quantitat de sol·licitants i el poc nombre de cursos, tot i que dels nou atorgats se'n van demanar vint". La gran diferència respecte als cursos d'anys anteriors és que ara seran d'una durada superior, en funcionar per mòduls, fet que, segons l'Ajuntament, "limita el nombre de persones que hi puguin accedir, però que a la vegada es dóna una formació més completa i la gent surt més preparada".

Els nou cursos formatius que es realitzaran a Martorell són englobats en quatre àmbits diferents: l'assistència a les persones, la igualtat d'oportunitats entre homes i dones al mercat laboral, la informàtica i diferents nivells i, per últim, la gestió administrativa. La durada dels cursos va dels quinze dies, en el cas d'algun d'informàtica, als vuit mesos, com és el cas del de Treballador/a familiar. Segons han informat des de la regidoria, "el fet d'anar per mòduls varia la durada dels cursos i això fa que alguns es realitzin amb molts mesos". També han remarcat el fet que el curs de Treballador/a familiar dura vuit mesos (700 hores) perquè "consta d'una part teòrica i una altra de pràctica amb empreses del sector, per així poder insertar-los de nou al món laboral".

Aquests cursos ocupacionals es faran en diversos equipaments repartits per tot Martorell: el Centre Cultural, les instal·lacions ubicades al carrer de Sant Francesc, el Molí Fariner i el complex educatiu del Torrent de Llops. D'altra banda, s'està pendent de la resolució per part del SOC de la convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats locals del municipi per a la realització de plans extraordinaris d'ocupació locals (Projecte Impuls-Treball), que va adreçat a la realització de Plans d'Ocupació i formació local.