Sant Bernat d'Olesa

La Generalitat desencalla el projecte del pavelló d´Olesa

El Govern català signarà un conveni conforme es fa càrrec del pagament del préstec de l'ICF

 08:13  
Fa set anys que s´anhela construir el pavelló al CEIP Sant Bernat
Fa set anys que s´anhela construir el pavelló al CEIP Sant Bernat arxiu

ISAAC DOMÈNECH OLESA La Generalitat de Catalunya ha confirmat a l'Ajuntament d'Olesa que tirarà endavant la subvenció d'1,3 milions d'euros que ha de servir per finançar les obres del pavelló poliesportiu de Sant Bernat. Tot i això, des de l'administració catalana han notificat al consistori que la inversió s'haurà d'adaptar a la situació econòmica. Així, es desencalla el projecte paralitzat al Consell Català de l'Esport a l'espera del vistiplau. Ara només falta que la Generalitat signi el conveni conforme es fa càrrec del pagament del préstec que hauria de concedir l'Institut Català de Finances.

D'aquesta manera, els 1,3 milions d'euros de subvenció que el consistori ha de rebre de la Generalitat no perillen, però hi haurà variacions en el sistema de cobrament, ja que aquest era previst que s'iniciés l'any passat al mateix temps que les obres, però ara en canviar la plurianualitat dels pagaments de la subvenció, aquests no s'iniciaran fins avançat aquest any, quan comencin també els treballs del pavelló. El nou conveni és previst que se signi els propers dos mesos i llavors el consistori comenci la licitació de l'obra.

El regidor d'Esports olesà, Joan Soler, s'ha mostrat satisfet d'aquest fet, ja que "la Generalitat referma el compromís adquirit per la secretaria d'Esports del tripartit per tirar endavant el pavelló, tot i que se n'han d'adequar les plurianualitats, perquè l'obra tindrà una durada d'uns dos anys i en aquests terminis es repartiran els diners de la subvenció per finançar l'obra". El consistori olesà rebrà els pagaments durant la segona meitat d'aquest any, el 2012, i, finalment, a principi del 2013, que és quan es preveu que es finalitzi la construcció del futur poliesportiu municipal.

Soler ha explicat que des de la Generalitat de Catalunya s'ha notificat que la documentació aportada per l'Ajuntament és "correcta i completa", fet que, segons el regidor olesà, "ens confirma que tot està bé, i així es desencalla aquesta situació, que estava aturada en la signatura del conveni". De fet, des de l'any 2004 que el consistori olesà anhela construir aquest pavelló poliesportiu, que ha de ser d'ús municipal fora de les hores lectives, i que l'utilitzaran els alumnes de l'escola Sant Bernat com a gimnàs en horari escolar.

Pel que fa al conveni conforme la Generalitat es fa càrrec del pagament del préstec que hauria de concedir l'Institut Català de Finances, segons ha assegurat el regidor d'Esports, "és previst que se signi en un parell de mesos" i a partir de llavors el consistori ja podrà licitar les obres. D'altra banda, els treballs de construcció del pavelló del CEIP Sant Bernat tenen un cost total de 2,9 milions d'euros. D'aquests, 1,3 milions d'euros els aporta la Generalitat de Catalunya, 842.000 euros la Diputació de Barcelona, i l'Ajuntament es fa càrrec d'uns 800.000 euros, que finalment seran 300.000 euros després de traspassar la subven-ció del PUOSC de la Generalitat destinada a la rehabilitació de l'Escorxador.

PORTAL de classificats

venta de pisos

Iberpisos.es

El nou portal de classificats de regio7.cat. Troba totes les ofertes a Barcelona de: lloguer, compra i venda de Pisos, xalets, locals comercials ...

 
venta de coches de ocasión

Ibercoches.es

El nou portal de cotxes del regio7.cat. Totes les ofertes sobre el vehicle que busques a Barcelona o ven el teu gratuïtament: venda de cotxes, cotxes d'ocasió, nous, Km0 ....

Promocions

Parcs Naturals

Parcs naturals

14 guies que t'ofereixen rutes, activitats, flora, fauna, pobles, serveis...

Guia de nadons


Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema