L'estrena del nou jugador, el base serbi Milos Milisavljevic, de 22 anys i 1,93 metres, és la principal novetat del partit que aquest diumenge (19 hores) juguen l'ICL Manresa i el Dominion Bilbao, al Congost. L'equip basc, amb 7 victòries a la lliga, arriba al Bages a la recerca d'obtenir la seva classificació per a la fase final de la Copa del Rei. L'ICL, que ha guanyat 6 partits, en canvi, té possibilitats remotes per poder ser a la cita del proper mes de febrer.

Tanmanetx, la motivació dels jugadors d'Ibon Navarro és màxima per trencar una ratxa de tres derrotes (Unicaja, Gipuzkoa, Laboral Kutxa) i obtenir el primer resultat positiu del 2016. L'entrenador ha manifestat que «no ens hem relaxat, l'equip continua treballant molt fort, i qui ho vulgui constatar que vingui a veure com entrenem». Milisavjlevic ocuparà el lloc de Jermaine Thomas, el qual encara continua vinculat al club i no se li ha rescindit el contracte.

El nou director de joc l´ICL ha estat presentat aquest divendres al matí durant una roda de premsa a Món Sant Benet, un dels col·laboradors del Bàsquet Manresa. Hi van assistir, a més de Milisavljevic, Josep Antoni Martínez (com gerent de Món Sant Benet), el tècnic Ibon Navarro i Pere Romero, director esportiu del club del Congost. Romero va informar que aquest jugador balcànic s´incorpora amb un contracte fins a final d´aquesta temporada però que es pot trencar «sense cap despesa extra» a càrrec de l´ICL en un plaç d´un mes. Pel que fa a Jermaine Thomas, el base americà amb passaport hongarès que es va lesionar a l´esquena, «ell ha estat molt professional, i s´ha fet una lesió jugant amb nosaltres. I el que no farem és fer-lo fora mentre encara s´està recuperant. Veurem com evoluciona el tema».

Sobre Milos Milisavljevic, Pere Romero va dir que «és un jugador jove, del 1993, que va ser conegut quan Sasha Djordjevic el va posar en una preselecció per al mundial d´Espanya del 2014, i després se´n va anar als Estats Units, a la NBDL on va tenir la mala fortuna de tenir una lesió al genoll esquerre, en els lligaments creuats. A l´estiu ja ens vam interessar per ell i ara ve ben recuperat com ens ha demostrat en els entrenaments. Hem mirat molts jugadors, hem tingut molts noms a sobre la taula, i el Milos ha tingut moltes ganes de venir». Ibon Navarro, que el coneix de la pretemporada que va fer amb el Laboral Kutxa l´estiu del 2014, va dir sobre el nou jugador que «volem que ens ofereixi la seva intensitat, en atac i en defensa, que ens pugui demostrar del que és capaç de fer damunt de la pista, li donarem tot el suport i la confiança encara que la posició de base sempre resulta la més complicada d´adaptar-se».

Sobre el rival d'aquest diumenge, Ibon Navarro, ha explicat que «és un equip molt competitiu, que sempre juga al límit tots els partits, amb uns jugadors que tenen molta experiència. Crec que es poden classificar per a la Copa del Rei amb una sola victòria més en les dues jornades que queden de primera volta. És dels equips que, amb 8 victòries, poden entrar».

La roda de prema d'Ibon Navarro i el nou fitxatge Milos Milisavljevic