Amb el respir que donen les derrotes ahir dels màxims rivals, el Movistar Estudiantes i el Rio Natura Monbus, l'ICL Manresa intentarà avui trencar la ratxa de set derrotes seguides a l'ACB i d'onze en els dotze últims partits amb una victòria en una de les pistes on l'afició sempre té més ganes de guanyar, la del Fiatc Joventut. L'equip d'Ibon Navarro tindrà l'absència assegurada de Maksym Sandul, que s'estarà prop d'un mes de baixa per un trencament al psoes, entre la cuixa i l'abdomen, i també la gairebé confirmada de Román Montañez per una contusió. La bona notícia serà el debut del txec Patrik Auda, qui haurà d'ocupar més estona la posició de cinc que no pas la de quatre, la que li és més familiar.

Precisament, les característiques del joc de la Penya, amb pivots mòbils i oberts excepte Rakovic, poden beneficiar el joc d'Auda, un home que, segons el seu tècnic, "té una gran capacitat de jugar uns contra uns de cara i defensar quatres i cincs, a més d'ajudar molt en el rebot. Aquesta capacitat de jugar per damunt de l'anella i la seva intensitat ens pot ajudar molt per arribar a pilotes que ens costen".

Errades que es recorden

El que sí que té ficat al cap Ibon Navarro és el partit de la primera volta, en la quarta jornada de competició. El Joventut va vèncer gairebé en l'últim segon per un punt amb un triple de Demond Mallet. El tècnic vitorià es va endur un bon ensenyament d'aquella cita i reconeix que "no crec que tinguéssim mala sort. Vam fer coses molt malament en defensa. Crec que ara anirà millor perquè ja les estem fent". De tota manera, reconeix que "aquell dia Suton no va estar encertat, però sí Sàbat. Brandon Paul va agafar una ratxa que no vam saber frenar i segur que apareixeran homes com Abalde i algun altre".

L'encert de la Penya

En aquest sentit, Navarro reconeix que "el Joventut depèn del seu encert. Pot ser que s'estiguin 35 minuts sense gaire efectivitat però que, en cinc, et matin. Hem de tenir quaranta minuts de fer les coses bé, a veure si arribem al final amb possibilitats".

La gairebé segura baixa de Montañez serà coberta per Àlex Barrera, un jugador de la Penya que es va perdre, per decisió tàctica, el partit de la setmana anterior contra el MoraBanc Andorra. Navarro, que ja disposa del vinculat Deng Mayot, va explicar que el jugador descartat "no té per què ser sempre un exterior. També pot ser un quatre, segons quines siguin les circumstàncies i les característiques del rival".