L'ICL Manresa ha convertit en un funeral la que havia de ser la festa de celebració de la permanència. Els homes d'Ibon Navarro han llençat per la finestra una victòria que tenien a la mà davant del cuer i descendit Gipuzkoa després d'haver anat guanyat per 16 punts (41-25) a la mitja part. Ha estat, precisament, un exmanresà, Marcus Landry, qui ha escombrat la pilota, després que aquesta toqués el cércol a tir de Musli, i ha evitat la pròrroga.

La sorprenent i inesperada victòria del Movistar Estudiantes contra el Barça Lassa (74-69) ha provocat que s'arribi a l'última jornada amb una victòria d'avantatge de l'ICL sobre els madrilenys. Si aquests guanyen a Sant Sebastià i el Manresa perd a la pista del Laboral Kutxa, seran els homes d'Ibon Navarro els que ocuparan el segon lloc de descens.

Tot després d'un partit que havia iniciat de manera immillorable, amb quatre triples, dos d'ells de García, un de Jaramaz i un altre de Simon, que donaven un avantatge confortable als locals, que defensaven bé i no permetien els punts fàcils dels bascos, només 25 al descans. A la represa tot ha anat diferent. El Manresa ha tingut problemes per anotar i, sobretot, ha permès molts punts del rival (53).

El GBC s'ha acostat, i tot i una última escapada de nou punts (62-53) s'ha basat en els punts de Llompart i Landry per situar-se per davant (64-68). Els tirs lliures de Musli han permès arribar a un final igualat (78-78) decantat per un cop de dits increïble de Motos a dos segons per al final. En l'última jugada, Musli s'ha fet lloc i ha llançat de sota la cistella, però Landry ha escombrat l'esfèrica quan ja havia tocat cércols. Els col·legiats han ratificat la seva decisió un cop vist l'instant replay.