Amb prou feines 36 hores després de patir una de les pitjors derrotes de la història contra el Reial Madrid (63-102), el Barcelona va recuperar les constants vitals contra un inofensiu Estudiantes, que va arreglar el resultat al final (92-80) després d'haver anat perdent per 34 punts de marge. Un parcial de 18-2 dels blaugrana als darrers minuts del primer quart i els primers compassos del segon va deixar el partit vist per a sentència abans dels descans, i va fer recuperar la confiança perduda després de les dues darreres punxades europees. Liderats per la jerarquia interior d'Ante Tomic (17 punts, 8 rebots i 25 de valoració) i l'encert exterior d'Eriksson (18 punts), Oleson (12) i Vezenkov (12), l'equip blau-grana va sumar la setena victòria a la lliga Endesa contra un rival en el qual només va donar la cara Edwin Jackson amb 25 punts anotats.

Els visitants només van poder donar la cara en el primer quart, liderats per un brillant Edwin Jackson. L'exjugador del Barça va anotar 12 punts en els primers deu minuts, si bé va trobar-se massa sol en atac davant la inoperància del joc interior madrileny. El partit va quedar vist per a sentència als primers dos minuts del segon quart amb l'encert des de la línia de 6,75 metres d'Oleson, Eriksson i Koponen, que van completar un clar parcial de 12-0. En tres minuts va passar-se d'un 22-20 a un 40-22 que deixava sense resposta els de Salva Maldonado. La resta del partit va ser molt còmoda per a un Barça necessitat del triomf.