Només falten tres jornades per acabar la temporada regular a la lliga Endesa i quatre equips lluiten per evitar ser l'acompanyant de l'ICL Manresa en les posicions de descens: Divina Joventut, Rio Natura Monbus, Tecnyconta Saragossa i Betis Energía Plus. I dos d'ells, els badalonins i els aragonesos, s'han d'enfrontar encara als homes d'Ibon Navarro.

El Montakit Fuenlabrada, que ja suma 12 victòries després de derrotar ahir el Gran Canària, ha quedat fora de l'equació del descens, encara que semblava improbable que acabés patint. Però amb la seva salvació matemàtica, els candidats a perdre la categoria, juntament amb el ja sentenciat Manresa, són quatre.

L'equip que té més a prop la salvació ara mateix és el Divina Joventut, el rival dels manresans el proper diumenge, després que l'ICL jugui dijous el partit ajornat davant el Reial Madrid. Si guanya el derbi, el conjunt verd-i-negre tindrà mitja salvació a la butxaca. O la podrien confirmar, depenent del resultat del Betis.

Aquest derbi serà vital per a l'equip de Diego Ocampo, que a la primera volta ja van guanyar a Manresa. Pensar en un triomf després per salvar-se sembla una opció complicada per als badalonins: visiten en el partit següent el Reial Madrid i descansen en l'última jornada de curs. Però a Badladona confien més en les ensopegades dels rivals directes.

Duel vital a Santiago

Dissabte que ve hi ha un duel vital per a la salvació a Santiago: el Rio Natura Monbus rep el Betis, a qui pot donar un cop definitiu. Una victòria local ensorraria els andalusos i donaria als gallecs mig bitllet cap a la salvació. Després, els homes de Moncho Fernández visiten la pista del Fuenlabrada i acaben rebent al seu pavelló el Barça, que arriba al tram final de curs en forma.

L'altre candidat al descens que s'enfronta al Manresa en aquest tram final de temporada és el Tecnyconta Saragossa, que a la primera volta va sumar la victòria al seu pavelló (87-77). Abans, l'equip que entrena Luis Guil s'enfront al Reial Madrid. I tanca la temporada amb un duel davant el Movistar Estudiantes.

El Betis, amb l'aigua al coll

El màxim candidat a perdre la categoria juntament amb l'ICL Manresa és el Betis, que no ha reaccionat ni amb l'arribada d'un nou entrenador, Alejandro Martínez, ni amb el fitxatge de l'exmanresà Troy DeVries. Els bètics sumen només 8 victòries i tenen un calendario demolidor en aquestes tres últimes jornades: a més del duel directe amb l'Obradoiro de dissabte, ha de rebre a la seva pista l'Andorra, que està lluitant per assegurar-se un lloc al play-off i acaba el curs a la pista de l'Unicaja, que pugna per acabar en la millor posició possible la lliga.