El mateix dia que presentava la campanya d'abonaments per a la LEB Or, l'ICL Manresa feia oficial el seu primer fitxatge per al curs que ve: arriba al Nou Congost precisament el millor jugador de la competició aquest darrer curs, Jordi Trias. L'aler pivot gironí, que signa per una temporada, està cridat a ser un jugador important en l'objectiu d'aconseguir l'ascens de nou a l'ACB. «Hem de ser ambiciosos», sentencia Trias en declaracions a Regió7.

L'ICL també pensava en Trias en cas de continuar a la lliga Endesa, tal com desvela el jugador, que aquesta última temporada ha jugat al filial barcelonista: «Vaig acabar molt content al Barça B però no tenien clar si volien tenir veterans o no. La primera trucada que vaig rebre va ser la de Román Montañez per ser a l'ACB. Ha passat el temps, ara l'equip ha baixat a la LEB, però han continuat confiant en mi».

«Ara el rol serà diferent que si hagués fitxat amb l'equip a l'ACB», continua explicant. «He d'aportar el mateix que els últims anys a la LEB. I l'objectiu de l'equip és pujar». La confiança en Trias es fonamenta en la seva gran temporada amb el Barça B: amb gairebé 12 punts i 10 rebots de mitjana, el gironí ha superat els 20 de valoració per partit i ha estat escollit el jugador més valuós (MVP) de la lliga aquesta temporada.

Un rendiment, als 36 anys, que és habitual a la lliga, plena de «jugadors veterans, respectats pels àrbitres», com assenyala Trias. La seva experiència a la LEB Or ha de ser el contrapunt dels joves jugadors de la plantilla manresana, com Guillem Jou o Jordan Sakho, a més de Lluís Costa, que ja té experiència en la competició, on va jugar amb l'Osca.

Trias veu amb bons ulls el pla del Manresa de fer «un bloc de joves amb algunes peces expertes. Així, es pot mantenir el grup en cas de pujar». I assenyala com a important que «els joves puguin progressar. Un cas similiar amb el Barça B, amb joves de qualitat». És per això que Trias tindrà un paper important com a veterà.

Amb experiència al Barça, al Joventut, a Múrcia, a Andorra i a València, Trias ha prioritzat ara no jugar lluny de casa: «Era important. He tingut ofertes de fora de Catalunya que no m'he plantejat». A més, no descarta continuar al club més enllà d'aquesta temporada: «Em feia gràcia l'opció de Manresa a l'ACB. I pensàvem en més d'un any de contracte. Al final he signat només per un».

Però Trias no vol visualitzar encara un Manresa de nou a l'ACB. Cal anar pas a pas. «La intenció és pujar, tot i que serà difícil. Però som un equip amb bona afició i es pot dir amb la boca gran que l'objectiu és pujar», sentencia.

L'opinió de Román Montañez

Trias confirma que una altra de les claus dels seu fitxatge ha estat la seva bona relació amb el director esportiu del club manresà, Román Montañez, que detalla què pot aportar el nou fitxatge: «És un jugador d'equip amb una qualitat extraordinària, que ens donarà experiència i lideratge per a l'equip». Montañez indica també que «Trias era el primer de la llista, una prioritat per a nosaltres, i tant ell com el club han fet un esforç per anar plegats».

Miquel Salvó s'escapa

D'altra banda, el club va admetre que el vilanoví Miquel Salvó, aquesta temporada a l'Oviedo de la LEB Or, no arribarà a Manresa com estava previst. «Teníem un dret preferent per ell amb la condició que fóssim a l'ACB», admetia el gerent del club, Carles Sixto. «Estem parlant amb l'agent i no està descartat que vingui, però la seva preferència és l'ACB».

De fet, l'aler pivot té una oferta del Gipuzkoa, un dels clubs que ascendeixen a l'ACB i que s'han fixat en el seu bon rendiment: més de 12 punts i 6 rebots per partit en només 23 minuts de joc.