Jordi Trias és el vigent MVP de la LEB or i serà l’integrant més veterà de la plantilla de l'ICL Manresa, amb 36 anys. «Som un equip bastant jove i, tot i que l’experiència és important, la qualitat i la capacitat de millora són la clau. Tenim joves de molt potencial. Amb la meva experiència, intentaré ajudar el màxim que pugui», explica l’exjugador del Barça, satisfet amb la primera impressió a Manresa. «Hi ha molt bon rotllo, un ambient molt sa».

Un altre jugador important per l’experiència a la categoria i pel seu paper al vestidor ha de ser Javi Múgica, un clàssic de la LEB or. «He tingut diversos anys aquesta missió. Esportivament em trobo bé i l’edat és només un número», recorda Múgica, de 34 anys. El lleonès, «un exterior que juga d’ala-pivot», alerta del nivell de la lliga: «Veig un nivell millor que les darreres temporades. Els ascensos han fet que hi hagi més equips competitius. És una lliga semblant a la que vam viure abans de la crisi».

També té experiència a la LEB Álvaro Muñoz, de 26 anys i les dues últimes temporades a Alemanya: «Trobava a faltar la família, el caràcter de la gent, el sol... No em fa por l’hivern de Manresa, sóc d’Àvila i és semblant». Per la seva experiència a l’estranger, Muñoz explica que és vital «ajudar els nous perquè s’adaptin el més aviat possible a viure fora de casa». I fins i tot els podria fer de cuiner: «Vaig aprendre a fer truita de patates, paella. Amb això t’ho dic tot! Ho trobava tant a faltar que em vaig posar a fer-ho jo».