Gironella enllesteix l'ascensor de la muralla

L'aparell que ha de millorar la mobilitat del nucli històric de la vila es posarà en servei la setmana de la festa major

09.08.2015 | 07:52
El nou aspecte de la muralla de Gironella.

Tres mesos després que comencessin les obres de construcció del nou ascensor a la plaça de la Vila, que connectarà el barri vell amb el centre, l'actuació ja està pràcticament enllestida. Si no sorgeix cap imprevist, s'estrenarà la setmana de la festa major, a mitjan agost. Tot i que s'havia plantejat la possibilitat d'obrir-lo aquest divendres, finalment s'ha descartat. La forta tempesta que va afectar el municipi la setmana passada ha demorat la instal·lació de la cabina, ha obligat a revisar les instal·lacions elèctriques i es farà un període de proves de més dies. Paral·lelament, tècnics de la Generalitat duran a terme la preceptiva inspecció de l'aparell abans de posar-lo en servei.

L'alcalde, David Font, ha explicat a Regió7 que "aquesta nova infraestructura suposarà guanyar en mobilitat per a tots els ciutadans de Gironella i els que ens visiten, però sobretot per a la gent gran que viu al nucli històric i que per problemes de mobilitat no podia anar al centre de Gironella si no era amb vehicle privat o per les pronunciades escales". Font també creu que el nou servei "suposarà una dinamització a mig termini de tot el nucli històric, i confiem també que la gent el faci servir en detriment del vehicle privat per pujar a l'ajuntament a fer tràmits". El manteniment "es farà des de l'Ajuntament, amb l'empresa que ha fet la instal·lació de l'ascensor". El batlle de Gironella ha explicat que, "a part, s'ubicaran càmeres de vigilància exterior i a dins de la cabina per prevenir vandalisme i, en cas que es produís, els autors podrien ser identificats". Preguntat sobre si li agrada com ha quedat el nou equipament, l'alcalde de la vila ha assegurat que l'obra suposa "un canvi d'imatge de la façana de Gironella, però vist en perspectiva aconsegueix una integració dins de tot l'àmbit de cal Metre i el nucli històric". El dirigent gironellenc vaticina que "hi haurà opinions de tot tipus, però crec que s'haurà aconseguit fer una gran obra que permetrà veure les vistes de Gironella, que intenta recuperar una xemeneia de fàbrica tèxtil (entorn on estem) i que amb els anys s'anirà integrant a l'entorn".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema