Gironella potencia les activitats infantils dins de la festa major

L'Ajuntament diversifica les propostes amb més actes per a tots els públics i reivindica el nucli antic

12.08.2015 | 08:02
L´alcalde, David Font, i el regidor Lluís Vall durant la presentació, ahir

Gironella estrena la festa major infantil en el seu programa d'actes d'enguany. La festa de "referència" del Berguedà, tal com l'anomena l'alcalde, David Font, tindrà més propostes per als més menuts amb l'objectiu que els infants es facin seva la celebració. Els actes tindran lloc del 20 al 25 d'agost, amb propostes per a tots els públics, amb l'objectiu de mantenir la "qualitat i la diversitat" dels darrers anys, segons el mateix Font.
Una de les principals novetats de la festa és la programació d'una activitat infantil per a cada dia. El nou regidor de Festes, Lluís Vall, assegura que cal potenciar la participació dels infants i espera que els actes tinguin bona resposta. A part de diversos espectacles que tindran lloc en indrets diferents, també s'ha organitzat el primer concurs de dibuix.

Per altra banda, Vall ha ressaltat que el consistori vol mantenir "la tradició dels actes més populars amb la incorporació de noves propostes". D'aquesta manera, un dels objectius ha estat el d'obrir la festa a d'altres espais de la vila i potenciar el nucli antic amb la programació de més activitats en aquest indret, que es podrà aprofitar amb l'obertura del nou ascensor, cosa que tindrà lloc també per la festa major.

La música, plat fort

Una de les característiques que diferencien la Festa Major de Gironella és la participació de grups musicals de renom en el panorama musical del país. D'aquesta manera, una part del pressupost -que es manté congelat a 58.000 euros- es destina a la contractació de dues de les orquestres més reconegudes del territori, com és el cas de la Principal de la Bisbal i l'Orquestra Montgrins, que amenitzaran musicalment dos dels dies de la festa major amb sardanes, concerts i balls. Pel que fa a la part juvenil, l'Ajuntament aposta altre cop per la Font del Balç com a espai de referència, "amb diversos grups que estan sonant molt i que esperem que agradin".

Entre els actes tradicionals no hi faltaran la proclamació de l'hereu i la pubilla, el festival de dansa folklòrica amb els Amics de l'Almorratxa de Gironella, l'Esbart Manresà i l'Esbart Dansaire Santvicentí, la cantada d'havaneres amb els Pescadors de l'Escala o altres propostes com el torneig de vòlei, el de petanca o el sopar popular i el concert a la piscina municipal. Com a nova incorporació, s'ha organitzat el primer concurs d'Instagram.

També formen part del programa d'actes les cerimònies litúrgiques a la parròquia de Santa Eulàlia i l'exposició del concurs de pintura ràpida. Vall i Font volen donar gràcies a totes les persones que participen en l'organització de la festa, ja que més enllà del consistori diverses entitats i establiments s'impliquen en la celebració. A banda, el regidor que s'estrena en el càrrec ha volgut agrair la feina feta pel seu predecessor, Roger Ballús, i pels tècnics municipals en la posada a punt de la festa major.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema