La suspensió temporal del servei de visites guiades els caps de setmana i festius a cinc esglésies romàniques del Berguedà ha provocat estranyesa i preocupació als responsables dels municipis afectats, que reclamen a la Diputació -ens que gestiona aquesta oferta- que el reprengui el més aviat possible. Aquesta situació es dóna just abans d'un cap de setmana llarg en què hi haurà més potencials visitants a la comarca.

La Diputació de Barcelona en conveni amb els ajuntaments ofereix el servei de guiatge per visitar cinc esglésies romàniques del Berguedà: el monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà i les esglésies de Sant Quirze de Pedret (Cercs-Berga), Sant Vicenç d'Obiols (Avià), Sant Sadurní de Rotgers (Borredà) i Sant Vicenç de Rus (Castellar de n'Hug). Aquest cap de setmana el servei no s'ha prestat i no se sap la data exacta que es reprendrà, tot i que es preveu que sigui en breu. La suspensió s'ha produït perquè s'ha acabat el contracte mitjançant el qual l'empresa privada del Berguedà Dinapat feia el servei fins al 2 d'octubre.

La concessió d'aquest servei es renova anualment i normalment s'encadena una concessió amb l'altra de manera que l'oferta no s'atura entre que s'acaba una prestació i se'n fa una de nova.

Fonts de la Diputació han indicat a Regió7 que enguany "hi ha hagut un problema de contractació administrativa" i que se n'està fent una de nova per reprendre el servei. Han exposat que hi ha hagut "un desfasament entre l'acabament d'un contracte i la redacció d'un de nou". La Diputació va comunicar a final de la setmana passada als ajuntaments a qui presta el servei que se suspenia temporalment i que no el podria restablir segurament fins al cap de setmana del 10 i 11 d'octubre, o com a màxim el del 17 i 18 d'aquest mes. Ahir, les fonts de l'ens provincial esmentades no van concretar la data per bé que van indicar que "serà una cosa ràpida".