El grup municipal d'ERC, a l'oposició a Gironella, ha denunciat que des del 12 de novembre passat "Gironella s'ha tornat a quedar sense el servei d'ambulància" que "estava situada al costat de la Llar d'Avis de Gironella", que prestava servei des de les 8 del matí fins a les 8 del vespre i "donava cobertura sanitària a tots els veïns de la vila de Gironella i de les colònies". ERC considera que aquest servei "és fonamental" i ha lamentat que "l'alcalde", David Font, no ha " informat els vilatans d'aquest succés". En un comunicat emès ahir, fonts d'Esquerra es pregunten "quina ha estat la raó fonamental que ha portat a la seva desaparició?" i també " què s'ha fet des del govern perquè no desaparegui? De quina ambulància disposarem la gent de Gironella?".

En declaracions a Regió7, l'alcalde David Font ha explicat que l'ambulància esmentada no prestava un servei a Gironella només, sinó que l'oferia a tota la comarca des d'aquest municipi. El dirigent ha explicat a aquest diari que s'han trobat amb una decisió presa "de fets consumats" en la qual no ha tingut la possibilitat de dir-hi la seva. Font ha informat que el 29 d'octubre va trametre una carta al departament de Salut lamentant que "ens haguem assabentat dels fets un cop presa la decisió de reestructurar el servei i, per tant, sense la possibilitat de dir res". En el mateix escrit el batlle demana als responsables de CatSalut que "ho reconsiderin".

El dirigent gironellenc ha explicat que els responsables del servei els han informat que la reestructuració del servei preveu potenciar els serveis bàsics avançats en detriment de serveis bàsics. L'ambulància que estava ubicada a Gironella i que prestava serveis a la comarca feia una mitjana d'1,7 serveis cada dia.