El Consell Comarcal del Berguedà, conjuntament amb els municipis de Bagà, La Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà, està projectant la construcció d´una Estació de Trail.

El Consell comarcal, juntament amb el tres municipis Berguedans, vol endegar un projecte per tal de consolidar les bases del que ha de ser la futura estació de Trail del Berguedà, projecte mancomunat entre els municipis de Bagà, La Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà i impulsat pel Consell Comarcal del Berguedà.

Una Estació de Trail és un circuit homologat i preparat per córrer per senders i inclou determinats serveis i prestacions (dutxes, taquilles,€) , així com també una senyalització específica. Les Estacions de Trail estan dirigides tant per la iniciació del trailrunning , com per gent més experta que volen millorar el seu rendiment entrenant en zones com pot ser la nostra comarca.

Fa mesos que s´està treballant aquest projecte i com a última acció, per tal de conèixer in situ un projecte d´aquest tipus, s´ha fet una visita a la comarca del País Basc del Goierri, a la Estació de Trail de Zegama concretament.

El resultat de la visita amb representació dels alcaldes dels tres municipis, Nicolàs Viso, Vicenç Linares i Josep Lara, el responsable d´Esports i Promoció del Territori Abel García i el President del Consell Comarcal, David Font ha estat molt positiu, ja que el Berguedà pot desenvolupar un projecte integral d´aquest tipus, amb l´afegit de que potencialment ens pot visitar molta més gent, per la proximitat de les grans ciutats de l´àrea metropolitana, i al mateix temps atraure i consolidar turisme internacional.