Berga sabrà d'aquí a 15 dies si repara la Casa de la Patum

El govern encarrega un informe als tècnics per confirmar si a l'edifici a més d'humitats hi ha tèrmits, com temps enrere

21.06.2016 | 08:10
Estrena de la museïtzació de la Casa de la Patum, el 2007

L'Ajuntament de Berga decidirà en dues setmanes si repara la teulada de la Casa de la Patum o bé busca un emplaçament alternatiu per aixoplugar la comparseria, segons ha declarat a Regió7 la regidora de la festa, Mònica Garcia.

Ja fa anys que l'edifici de la Casa de la Patum, on es conserven i reparen les comparses i se celebren les reunions del patronat, té greus problemes d'humitat que els darrers anys havien obligat a instal·lar-hi aparells per controlar-la i per treure-la. La falta de manteniment de l'edifici de l'hospital vell on s'ubica la Casa de la Patum, a la plaça del Doctor Saló, ha fet que aquests problemes d'humitat, fruit de les goteres, s'hagin anat aguditzant amb el pas dels anys. I ha arribat a un punt que els caps de colla de la festa van demanar al darrer patronat que les figures es quedessin al consistori.

A més, també s'ha detectat un altre problema que tampoc és nou i que fins ara no havia transcendit: la probable presència de tèrmits, ha indicat la regidora. Mònica Garcia ha explicat que el govern ha demanat un informe als tècnics per confirmar la presència d'aquests insectes a la Casa de la Patum, el seu abast i com cal actuar. Igualment han sol·licitat pressupostos per saber quants diners costa reparar la teulada d'aquest vell immoble i, per altra banda, quant costaria condicionar un altre edifici municipal que pogués acollir la comparseria i que aquesta fos visitable com fins ara. L'edil estima que d'aquí a uns quinze dies poden disposar d'aquests pressupostos i llavors es tornaran a reunir amb els integrants del patronat per prendre una decisió. La regidora Mònica Garcia ja ha dit que s'haurà de valorar en funció dels costos de cada opció.

La Casa de la Patum la va inaugurar a final de l'any 2002 l'aleshores conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. Va ser concebuda com un magatzem per guardar-hi la comparseria, que fins aleshores es deixava als baixos de l'ajuntament. Posteriorment, a final del 2007 aquest espai es va condicionar per obrir-lo al públic perquè els visitants poguessin veure la comparseria a través d'un vidre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema