L'empresa igualadina Cardiosos ha instal·lat durant les darreres setmanes nou desfibril·ladors externs automàtics (DEA) en set municipis de l'alt Berguedà. Borredà (1), Vilada (1), Sant Corneli -Cercs (1), La Pobla de Lillet (1), Sant Julià de Cerdanyola (2), Saldes (2) i Vallcebre (1) ja són municipis cardioprotegits.

A més de la instal·lació dels desfibril·ladors, Cardiosos s'encarrega de la formació de vuit persones de cada municipi, "una tasca molt necessària que assegura la utilitat d'aquests dispositius capaços de salvar vides", han indicat fonts de l'ens provincial. Les formacions es començaran a realitzar el proper setembre. El manteniment dels aparells també anirà a càrrec de l'empresa igualadina Cardiosos.

Fonts de la Diputació han assegurat que la cardioprotecció d'aquests municipis del nord del Berguedà és especialment important per la ubicació geogràfica del territori i l'augment de la presència de turistes.

Cardiosos també ha implantat la seva novaapp Cardiocity 112 en aquests set municipis, i els ha integrat al mapa de desfibril·ladors de Catalunya i incorporat alhora totes les persones formades d'aquesta zona a la base de dades de l'app. L'aplicació té com a objectiu reduir el temps en què els afectats per una aturada cardiorespiratòria reben atenció.