Un grup d'empreses del Berguedà han participat recentment em una jornada d'internacionalització a l'Alta Cerdanya, a la Catalunya Nord, concretament a Santa Llocaia.

La jornada va aplegar empresaris de la Cerdanya francesa, del Capcir i el Conflent, i una destacada delegació d'empreses de Perpinyà (Rosselló). Fonts de Pirineu Global i del club d'exportació de l'Associació Comarcal d'Empresaris del berguedà (Aceb) han explicat que hi havia firmes "de tots els sectors d'activitat, però destacava el sector del turisme, activitats esportives, agricultura, alimentació, construcció i sanitat". Pel que fa a l'estructura, principalment eren petites i mitjanes empreses. Els representants de les empreses del Berguedà han valorat positivament la jornada, "no només per haver fet contactes sinó per haver conegut noves maneres de treballar".

El novembre del 2015, la patronal berguedana va organitzar una jornada de "França al Berguedà" que va tenir lloc a la seu de l'Aceb. Ara, els emprenedors berguedans han tornat la visita.