Berga ha completat les actuacions previstes del programa anual de prevenció d'incendis. Es tracta d'una sèrie d'obres que formen part dels Plans municipals de Prevenció d'Incendis forestals (PPI) que promou l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis de la Diputació de Barcelona. Aquest organisme té l'objectiu d'impulsar la planificació i la gestió forestal per a la restauració i millora de les zones prioritàries d'actuació que tinguin una incidència directa en la prevenció d'incendis.

Per a complir amb aquests objectius, l'ens provincial, els ajuntaments, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i les Associacions de Propietaris Forestals s'encarreguen d'elaborar i executar una planificació específica de les actuacions que s'han de portar a terme en el territori al llarg de l'any.Les obres

Les obresEn aquesta ocasió, i pel que fa al terme municipal de Berga, s'han portat a terme un seguit d'actuacions valorades en 8.632 euros , dels quals 7.337,20 euros (85%) han estat finançats per la Diputació de Barcelona, mentre que el 15% restant l'ha assumit el consistori berguedà. Fonts municipals han explicat que un enginyer de l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis ha realitzat la comprovació de l'execució dels treballs que han consistit en fer un repàs de manteniment dels camins de la Torre de la Petita, de Sant Elies, de Cal Paraire, de la Casanova de Garreta i de Casa n'Hug. També s'han fet tasques de neteja dels vorals i la poda en alguns dels camins esmentats, a més de l'arranjament d'un gual al camí de Cal Garrós. Les obres han estat executades per l'empresa Castellot, S.A.