Cas tancat. Si més no judicialment. La directora de la llar d'infants de Bellver, Paquita Sarret, i el seu advocat, Jaume Ribes Porta, han decidit no presentar recurs a la sentència condemnatòria per maltractaments i vexacions injustes a 19 nens a l'hora de menjar. Davant d'això, la jutgessa de primera instància número dos de la Seu d'Urgell ha emès un acte donant el cas per tancat i dictaminant que la sentència és, doncs, ferma.

Segons han explicat fonts de la defensa de Paquita Sarret, la interposició d'un recurs no oferia gaires garanties de derivar en una nova sentència, en aquest cas absolutòria. A més, suposava un allargament del procés que tampoc no satisfeia l'acusada a pesar de no considerar justa la sentència. Amb aquest últim tràmit judicial, els pares que es van presentar com a acusació particular i les tres educadores denunciants veuen demostrats els fets que la jutgessa va considerar provats. En aquest sentit, una de les denunciants, Laia Ortiz, va afirmar que se senten contentes perquè "finalment s'ha demostrat que no mentíem". Sí que els ha quedat, però, una sensació de satisfacció "a mitges" perquè, tal com va recordar l'educadora, la seva intenció era que el judici no se celebrés per faltes sinó per delictes, extrem que tant la jutgessa de la Seu com l'Audiència Provincial de Lleida van desestimar. Les educadores van confirmar ahir que per a elles "la lluita ha acabat" i que, en tot cas, correspon als pares vetllar perquè l'Ajuntament destitueixi definitivament la directora. Paquita Sarret continua treballant a l'edifici de l'ajuntament per tal de no entrar en contacte amb els nens ni amb les educadores denunciants. La directora de la llar d'infants, que ja no exerceix com a tal, espera que l'equip de govern municipal prengui una decisió sobre el futur i medita la conveniència o no d'exposar públicament les seves percepcions de tot l'afer, ja que tret del que va expressar durant el judici, no ha ofert declaracions públiques.

Notificació a Educació

L'alcalde de Bellver, Xavier Porta, va avisar ahir que ell encara no ha rebut cap notificació oficial sobre l'acte de la jutgessa de la Seu en què declara ferma la sentència condemnatòria i dóna el cas per tancat. Per això va mantenir l'actitud de prudència que s'ha fixat l'equip de govern des del moment que va rebre la denúncia de les educadores.

Porta va dir que, de moment, no s'ha pres cap decisió i va anunciar que elevarà la resolució final de la situació de Sarret al ple municipal perquè sigui debatuda per tots els grups polítics en el màxim òrgan de representació local. L'equip de govern va obrir un expedient a la directora de la llar d'infants i ara l'ha de tancar en un sentit o altre.

En aquesta mateixa situació es troba la conselleria d'Educació, a qui la jutgessa va enviar una notificació de la sentència per si procedia obrir-li un expedient per part de la Generalitat com a departament responsable de la tasca de Sarret a llar d'infants. La resolució final del cas ha provocat una certa distensió a Bellver per bé que els pares personats com a acusació particular s'han mostrat ferms en la voluntat de continuar defensant que la directora no torni a exercir al centre.