Esquerra Republicana no presentarà llista pròpia a Puigcerdà de cara a les properes eleccions municipals. L'aparició de la formació Endavant Cerdanya, que agrupa militants d'Esquerra, Reagrupament i independents, entre els quals l'actual alcalde, Joan Planella, que encapçalarà aquesta candidatura a la capital cerdana, ha impedit a la formació republicana tenir la seva candidatura a la vila.

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, i la responsable de la formació a l'Alt Pirineu i Aran, Judith Sanmartí, van presentar ahir a la Seu d'Urgell les llistes republicanes a la Cerdanya i l'Alt Urgell. Durant la presentació, Ridao va lamentar el fet que Planella es presenti a les eleccions municipals al marge d'Esquerra. Tot i això, no va voler avançar què farà el partit amb ell ni amb els altres militants republicans que concorreran a les properes municipals sota les sigles d'Endavant Cerdanya. Ridao va assegurar que "de la reestructuració de la formació, de qui ha de liderar o dirigir el partit a la comarca, en parlarem després de les eleccions".

Encara en relació amb Endavant Cerdanya, Ridao va destacar que "haguéssim volgut fer un projecte conjunt amb una candidatura unitària amb Endavant, però si no ha estat possible, no pot ser imputable a Esquerra". Ridao va afegir que "la gent de la comarca i de Puigcerdà també hagués agraït que haguéssim arribat a un acord, però no ha estat possible i això es notarà a les urnes". Pel que fa a la situació en què queda la formació republicana després de l'aparició d'Endavant Cerdanya, Ridao va admetre que "no és la mateixa que la de fa 4 anys, però estem predisposats a fer bona feina i a treballar", i es va mostrar satisfet pel fet de poder presentar 9 candidatures a la Cerdanya i 6 a l'Alt Urgell.

Presència a Alp i Bellver

A la Cerdanya, tot i no ser presents a la capital, Esquerra sí que podrà fer llistes en dos dels municipis grans de la comarca. A Alp, la llista l'encapçalarà Isidre Ribera, un dels impulsors de les consultes populars per la independència de Catalunya, a la Cerdanya. Ribera substituirà Judith Sanmartí. Durant l'acte de presentació d'ahir a la Seu, va assegurar que les perspectives de cara a les eleccions municipals són bones.

L'altre municipi gran de la Cerdanya on concorrerà Esquerra serà Bellver. Tot i això, la llista s'ha tancat molt recentment i els responsables comarcals de la formació republicana encara no han volgut donar a conèixer el nom del candidat. Altres municipis cerdans on hi haurà llista republicana són Montellà i Martinet, on Josep Castells repetirà com a alcaldable; Ger, amb Eduard Vendrell al capdavant; Prats, Das i Urús, on es faran llistes obertes i no hi ha un candidat establert, i les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Víllec i Estana, on el candidat serà Isidre Gispert, i Pi, amb Joan Capdevila repetint com a alcaldable.

Pel que a l'Alt Urgell, Esquerra presentarà llista a la Seu d'Urgell, on l'encapçalarà Miquel Caminal; a Fígols i Alinyà, amb Jordi Sala; a Arsèguel, amb Toni Casanovas; a Coll de Nargó, amb Rafel Ferrer al capdavant; a Cabó, amb Sebastià Boix, i a les EMD de la Guàrdia d'Ares, amb Joan Malgrat, i de Bescaran, on la llista serà oberta.