Puigcerdà viurà aquest any quinze dies de plena dedicació al cavall pirinenc català amb la celebració no tan sols de la fira ramadera i el seu concurs, els dies 5 i 6 de novembre, sinó també amb l'organització aquest any del concurs nacional, que es farà el dia 19. És la primera vegada que Puigcerdà acollirà el concurs, que des de fa quatre anys fa competir els millors exemplars que fins llavors han guanyat les fires de cada comarca del Pirineu.

L'Ajuntament ha anunciat que la fira ramadera tornarà a mostrar un miler de cavalls en un certamen que, amb un pressupost de 8.000 euros, és el més rendible per a Puigcerdà i la comarca. La cita és la que més afluència atrau a la comarca durant tot l'any, tal com ha recordat el regidor de Ramaderia local, Pere Tor. La fira, que passa per ser la més gran del Pirineu, encara manté l'essència comercial que la va fer néixer i, per tant, els criadors i tractants que hi acudeixen ho fan per fer negoci, no pas per mostrar els animals.

500€ el pollí; 3.000 el cavall

Tot i que les tarifes sempre es pacten a última hora entre els tractants, aquest any els preus dels animals rondaran els 500 euros els pollins i els 3.000 euros el cavall semental. Els preus, per ara, mantenen la línia de l'any passat.