La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha alertat que el risc d'allaus aquest dijous i divendres és elevat a les zones de muntanya de la Vessant Nord del Cadí Moixeró (Alt Urgell i Cerdanya). Segons l'últim butlletí d'allaus de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), la situació de perill d'allaus és de nivell fort -un 4 en una escala de 5- a la vessant nord del Cadi Moixeró, situació que no comporta l'activació del Pla Allaucat, que es troba en situació de prealerta. Les nevades d'aquest dimecres han deixat gruixos d'entre 80 i 90 centímetres de neu nova i el vent de sud reforçat que es va donar a les cotes més altes haurà acumulat gruixos més elevats a les canals.

Durant el dia d'avui, s'espera que continuï nevant i que s'arribin a acumular 30 i 40 centímetres més de neu. En aquestes condicions, segons Protecció Civil, s'esperen caigudes espontànies d'allaus de neu recent humida que seran de mida gran a les canals del Cadí i a les orientacions obagues, sobretot per a aquest divendres per l'ascens de temperatura.

Per tot això, Protecció Civil demana precaució, evitar els desplaçaments a les zones afectades i evitar fer esports de muntanya si hi ha risc d'allaus. En cas de sortir a la muntanya, però, demana que es traci bé la ruta per evitar les zones de risc d'allaus, anar ben equipats i portar mòbil i altres sistemes de localització.

En cas de veure's atrapat per una allau, es recomana fer moviments de natació per evitar ser submergit i en cas de no poder-ho evitar, cal fer una bola i posar-se les mans davant de la cara fent un espai per respirar.